Η ανασκόπηση του Solberg πάνω στο Arctic Rally Φινλανδίας



O Oliver Solberg κάνει μια μικρή σύνοψη του Arctic Rally Φινλανδίας που πέρασε και μοιράζεται τις εντυπώσεις που είχε από τον αγώνα αυτό με το Hyundai i20 Coupe WRC.


Ο Σουηδός οδηγός έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία με το Hyundai i20 Coupe WRC της ιδιωτικής ομάδας 2C Competition την περασμένη εβδομάδα και έκλεψε τις εντυπώσεις του κόσμου με την απόδοσή του και την κατάκτηση της έβδομης θέσης.


Ο 19χρονος έδινε μάχη για την έκτη θέση με τους Sebastien Ogier και Takamoto Katsuta όντας μάλιστα αρκετές φορές ταχύτερος του πρώτου στις ειδικές διαδρομές και έδειχνε να απολαμβάνει την οδήγησή του παρά το γεγονός πως άλλαξε τελευταία στιγμή συνοδηγό, καθώς ο Aaron Johnston βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό και δεν γινόταν να αγωνιστεί.


"Ειλικρινά, είμαι τόσο τόσο χαρούμενος με το τι κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα", δήλωσε ο Solberg.


"Οι χρόνοι ήταν πραγματικά καλοί, αλλά γνωρίζω πως υπάρχουν περισσότερα που θα έρθουν.


"Πήρα μόνο ένα πραγματικά μικρό βήμα στο να κατανοήσω τι μπορεί να κάνει αυτό το Hyundai i20 WRC.


"Το επίπεδο της αεροδυναμικής από αυτά είναι απλά εξωπραγματικό.


"Πηγαίνεις σε κάποιες στροφές, στρίβεις το αυτοκίνητο σε αυτές και σχεδόν δε βγάζει νόημα ότι το αυτοκίνητο θα κολλήσει, αλλά το κάνει.


"Είναι η πιο φανταστική αίσθηση και είναι κάτι που δεν παίρνεις από τα κανονικά αυτοκίνητα.


"Γνώριζα πως η αεροδυναμική θα ήταν ένα μεγάλο πράγμα για να καταλάβω και ερχόμενος σε ένα πραγματικά γρήγορο αγώνα σαν αυτόν ήταν σαν να μπαίνεις κατευθείαν στα βαθιά.


"Αλλά ήταν ένα φανταστικό μέρος για να ξεκινήσω.


"Σταματήσαμε στην αρχή της πρώτης ειδικής διαδρομής.


"Προσπαθούσα τόσο σκληρά να κάνω την τέλεια αρχή και σταμάτησα.


"Στη συνέχεια, σταμάτησα για λίγο σε ένα ανάχωμα χιονιού αργότερα στην ειδική διαδρομή.


"Δεν ήταν κάτι δραματικό, ήταν πραγματικά ένα αργό μέρος".


Τέλος, ο ίδιος μίλησε και για το τετ-α-κέ που είχε στην Powerstage και για τον Sebastien Ogier: "Γνωρίζω πως είναι τρελό να συζητάω σχετικά με αυτό που έγινε, αλλά ήμουν τόσο απελπισμένος να προσπαθήσω να παλέψω με τον Sebastien σε αυτή την ειδική διαδρομή και είχα τετ-α-κέ.


"Ήμουν λίγο απογοητευμένος, επειδή έκανα ένα μικρό λάθος στη στροφή πριν ακριβώς αυτό το συμβάν, -αλλά το τετ-α-κέ δεν ήταν εξαιτίας αυτού.


"Ο Sebastien είναι ένας τελειομανής και αυτό είναι που θέλω να κάνω.


"Είναι ο άνθρωπος που παρακολουθούσα πολύ, είναι ένας ήρωας για μένα και το να αγωνιστώ εναντίον του ήταν μια τόσο περίεργη αίσθηση.


"Όπως ο Ogier, θέλω κάθε στροφή να είναι τέλεια".

Post a Comment

Previous Post Next Post