Το junior πρόγραμμα της Hyundai Motorsport για το 2021



H Hyundai Motorsport ανακοίνωσε σήμερα επίσημα έξι ονόματα νεαρών οδηγών, οι οποίοι θα έχουν την υποστήριξη της κορεάτικης ομάδας τη φετινή σεζόν στο WRC.


Συγκεκριμένα, ο Pierre-Louis Loubet ανήκει σε αυτό το πρόγραμμα από πέρυσι και φέτος θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία σε όλους τους αγώνες με το Hyundai i20 Coupe WRC της ιδιωτικής ομάδας 2C Competition.


O Oliver Solberg θα συνεχίσει να οδηγεί το αυτοκίνητο R5 της ομάδας φέτος έχοντας ως teammates του τους Ole Christian Veiby και Jari Huttunen, ενώ αναμένεται να βρεθεί ξανά πίσω από το τιμόνι του i20 Coupe WRC, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Andrea Adamo.


Ο Veiby βρίσκεται σε αυτό το πρόγραμμα από το 2020 και μάλιστα στον περσινό αγώνα της Monza τού δόθηκε η ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία.


Επίσης, ο Huttunen είναι παλιός γνώριμος της Hyundai, αφού παλιότερα αγωνιζόταν στην κατηγορία WRC2 και εξαιτίας των κακών αποτελεσμάτων που έφερνε υποβιβάστηκε στην κατηγορία WRC3. Ωστόσο, φέτος ανέβηκε κατά μία κατηγορία και πλέον θα αγωνίζεται στο WRC2.


Ένα καινούριο πρόσωπο σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι ο Josh McEarlen, ο οποίος έχει την υποστήριξη της Ιρλανδικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και θα αγωνίζεται φέτος στην κατηγορία WRC3 ενώ παράλληλα θα συμμετέχει σε αγώνες του Ευρωπαϊκού και Βρετανικού Πρωταθλήματος.


Τέλος, ο Gregoire Munster τερμάτισε πέρυσι τρίτος στο πρωτάθλημα οδηγών του ERC και θα συνεχίσει να αγωνίζεται το 2021 στο Βέλγικο Πρωτάθλημα με την ομάδα BMA παράλληλα με τη συμμετοχή του στην κατηγορία WRC3. 

Post a Comment

Previous Post Next Post