Αβέβαιη η ημερομηνία διεξαγωγής του Rally Φινλανδίας 2021



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Dirtfish, οι διοργανωτές του Rally Φινλανδίας ψάχνουν άλλη ημερομηνία διεξαγωγής του εθνικού τους αγώνα, με σκοπό να υπάρχουν θεατές στον αγώνα.


Συγκεκριμένα, ο χορηγός Neste απέσυρε τη χορηγία του από το φετινό αγώνα της Φινλανδίας, με τους ιθύνοντες της οργάνωσης να χάνουν ένα σημαντικό ποσό που προοριζόταν για τη διοργάνωση και θέλουν να αναπληρώσουν αυτή την απώλεια στα έσοδα με την αγορά εισιτηρίων για τον αγώνα τους.


Εξαιτίας της πανδημίας, οι ήδη διεξαχθέντες αγώνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς θεατές και οι διοργανωτές του Rally Φινλανδίας θέλουν να μεταφερθεί για αργότερα ο αγώνας τους, με σκοπό να έρθουν θεατές, αφού οι εμβολιασμοί προχωράνε κανονικά σε όλες τις χώρες.


Η προγραμματισμένη ημερομηνία του Rally Φινλανδίας είναι στις 29 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου και η απόφαση για το πότε τελικά θα διεξαχθεί θα παρθεί την επόμενη εβδομάδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με την FIA και το WRC Promoter για να μεταφερθεί ο αγώνας το Σεπτέμβριο και να γίνει ανάμεσα στο Acropolis Rally και το Rally Ισπανίας, δηλαδή μετά τις 9-12 Σεπτεμβρίου και πριν τις 14-17 Οκτωβρίου.


Ωστόσο, αν αυτό δε γίνει και τελικά δε μεταφερθεί ο αγώνας για αργότερα, τότε θα ακυρωθεί και θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπου το Rally Φινλανδίας δεν θα βρίσκεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC.

Post a Comment

Previous Post Next Post