Έναρξη δοκιμών της Toyota με το αυτοκίνητο του 2022;



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, η Toyota Gazoo Racing WRT ξεκίνησε σήμερα δοκιμές με το ολοκαίνουριο Yaris GR, το οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη χρονιά φορώντας τον υβριδικό κινητήρα που προβλέπουν οι τεχνικοί κανονισμοί της FIA.


Συγκεκριμένα, οι φήμες υποστηρίζουν πως η ιαπωνική ομάδα έχει ξεκινήσει τις δοκιμές με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στη νοτιοανατολική Γαλλία χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι το πρόγραμμα δοκιμών.


Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Tom Fowler είχε υποστηρίξει πριν μήνες σε δηλώσεις του πως η Toyota σκοπεύει να έχει έτοιμο το αυτοκίνητο του 2022 μέχρι το πρώτο τέταρτο της φετινής σεζόν, με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα δοκιμές εξέλιξης.


Τέλος, ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με το πρόγραμμα δοκιμών και αναφέρθηκε μόνο στον κινητήρα του νέου Yaris, ο οποίος σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε στο εργοστάσιο της Κολονίας, ενώ αναμένεται να έχει βελτιωμένο κινητήρα το τωρινό αυτοκίνητο στους επόμενους αγώνες.


"To ομολογκάρισμα έχει γίνει τώρα", δήλωσε ο Fowler.


"Έχουμε ετοιμάσει όλα τα jokers μας του 2021 για το αυτοκίνητο και ο κινητήρας έχει ολοκληρωθεί.


"Με όλη την ειλικρίνεια, δεν είναι κάτι καινούριο -είχαμε ορίσει τις προδιαγραφές του κινητήρα πολύ καιρό πριν, είναι απλά η διαδικασία του ομολογκαρίσματος που έχουμε τώρα ολοκληρώσει.


"Είναι μια βελτίωση στον παλιό κινητήρα, όποτε θέλαμε να τον χρησιμοποιήσουμε όσον το δυνατόν πιο σύντομα γινόταν.


"Είτε αυτό είναι το χρονικό διάστημα για την Κροατία, δεν το γνωρίζουμε ακόμα.


"Όσον αφορά τις βελτιώσεις στον κινητήρα, ο ένας τομέας για τον οποίο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι είναι προφανώς ότι η κατασκευή ολόκληρης της μονάδας έγινε από την Toyota.


"Αυτός είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος κινητήρας Toyota που έχουμε βάλει στο Yaris WRC.


"Είναι καλός.


"Δεν είναι απαραίτητα κάτι που βλέπουμε ως βελτίωση, αλλά για εμάς είμαστε πολύ χαρούμενοι.


"Δεν πρόκειται να πω λεπτομέρειες, αλλά είναι δίκαιο να πω ότι η εξέλιξη αυτού του κινητήρα προσανατολίζεται περισσότερο προς την ιπποδύναμη παρά προς τη ροπή.


"Και ως συνήθως έχουμε δουλέψει πάνω στην ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία, καθώς και στην απόδοση".

Post a Comment

Previous Post Next Post