Rally Κροατίας - 3η Μέρα: Νικητής στο νήμα ο Ogier



Ο αγώνας της Κροατίας ολοκληρώθηκε με διπλό βάθρο για την Toyota και τον Sebastien Ogier να είναι τελικά ο νικητής, με τους Elfyn Evans και Thierry Neuville να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.


O Sebastien Ogier ανέβηκε τελικά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου παρά το γεγονός πως έχασε την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι την έναρξη της SS20 και είχε ατύχημα με διερχόμενο αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο όταν κατευθυνόταν στην SS17. Το αυτοκίνητό του υπέστη μεγάλη ζημιά στην πόρτα του συνοδηγού και στην μπροστινή αεροδυναμική. Μάλιστα, η πόρτα του συνοδηγού δεν έκλεινε καλά μέσα στις ειδικές διαδρομές και ο Julien Ingrassia φορούσε ειδικά γυαλιά κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών. Στην Powerstage, σε μια ευθεία το αυτοκίνητο αποσταθεροποίηθηκε λόγω της ζημιάς που υπέστη το αυτοκίνητό του από το ατύχημα, αλλά κατάφερε να είναι ταχύτερος στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή και να πάρει τους πέντε έξτρα βαθμούς.


Ο Efyn Evans ήταν πρώτος πριν την SS20 και τερμάτισε τελικά στη δεύτερη θέση χάνοντας τη νίκη για έξι μόλις δέκατα του δευτερολέπτου από τον Ogier. Ο Ουαλός οδηγός βγήκε στην PS στο γρασίδι με τις δύο αριστερές ρόδες και αυτή η στιγμή ήταν που τού κόστισε τη νίκη στο Rally Κροατίας χάνοντας το προβάδισμα που έχτισε στις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές της τελευταίας ημέρας, αφού έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στις SS17 και SS18.


Το βάθρο συμπληρώνει ο Thierry Neuville, ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS19 και τερμάτισε 7,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans. Ο ίδιος παραπονέθηκε πως το αυτοκίνητό του ήταν λίγο υποστροφικό στις καταβάσεις της SS17, ενώ στην Powerstage πίεζε πολύ και πλαγιολίσθησε μια δεξιά στροφή χάνοντας τρία περίπου δευτερόλεπτα, αφού έπρεπε να κάνει όπισθεν για να μπει στο δρόμο.


Στην τέταρτη θέση παρέμεινε ο Ott Tanak, ο οποίος είχε δημιουργήσει απόσταση ασφαλείας από τους οδηγούς που τον ακολουθούσαν στη γενική κατάταξη και δεν πίεσε ιδιαίτερα στις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές της τρίτης ημέρας του αγώνα.


Ο Adrien Fourmaux τερμάτισε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα και εντυπωσίασε με την εμφάνισή του και την ταχύτητα που έδειξε αυτό το τριήμερο. Ωστόσο, στην SS18 έκανε ένα λάθος και έχασε ένα λεπτό, καθώς πλαγιολίσθησε σε μια δεξιά στροφή και βγήκε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα να κολλήσει σε ένα χαντάκι. Ευτυχώς κατάφερε να βγει από εκεί και να συνεχίσει τον αγώνα του δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην M-Sport Ford.


Έκτος τερμάτισε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος ανέβηκε κατά μία θέση από χθες εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Gus Greensmith σήμερα.


Ο Greensmith έπεσε στην έβδομη θέση, καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με το Ford Fiesta WRC. Συγκεκριμένα, στην SS17 είχε πρόβλημα με τα φρένα, ενώ στην αμέσως επόμενη ειδική διαδρομή είχε πρόβλημα με την υδραυλική πίεση αλλάζοντας τις ταχύτητες χειροκίνητα αντί με το paddle shift, το οποίο βρίσκεται στο τιμόνι. Ωστόσο, κατάφερε να επιδιορθώσει το πρόβλημα με την υδραυλική πίεση πριν ξεκινήσει στην SS19. Τέλος, στην Powerstage μετά από άλμα βγήκε εκτός γραμμής και πλαγιολίσθησε με τις πισινές ρόδες του αυτοκινήτου του να πατάνε στο γρασίδι 


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Craig Breen, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα μετάδοσης του Hyundai i20 Coupe WRC, Mads Ostberg από το WRC2 και Teemu Suninen από το WRC2.


Ο Pierre-Louis Loubet εκκίνησε κανονικά σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 και τερμάτισε εκτός δεκάδας.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:







Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:




Post a Comment

Previous Post Next Post