Στόχος του Mikkelsen η επιστροφή του στο WRC το 2022 με την M-Sport Ford



Ο Andreas Mikkelsen επιθυμεί να επιστρέψει την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία με την ομάδα της M-Sport Ford εξηγώντας τους λόγους πίσω από αυτήν του την επιθυμία, οι οποίοι αφορούν με τη δυναμική της ομάδας και της εμπειρίας του ίδιου στην εξέλιξη των αυτοκινήτων.


Ο Νορβηγός οδηγός έμεινε χωρίς εργοστασιακή θέση μετά το τέλος του 2019, αφού η Hyundai Motorsport υπέγραψε τον Sebastien Loeb στην θέση του, ενώ φέτος αγωνίζεται στην κατηγορία WRC2 με την ιδιωτική ομάδα Toksport WRT οδηγώντας ένα Skoda Fabia evo R5. 


Μάλιστα, ο ίδιος αναμενόταν να αγωνιστεί φέτος στη μεγάλη κατηγορία ιδιωτικά με την ομάδα Sainteloc, η οποία έχει στη διάθεσή της Citroen C3 WRC, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο σχετικά με αυτό. 


"Η M-Sport θα ήταν πραγματικά ένα καλό μέρος να είμαι το 2022", δήλωσε ο Mikkelsen.


"Αν κοιτάξεις πίσω, θυμάσαι το 2017;


"Φαίνεται πως η M-Sport είναι πάντα πραγματικά δυνατή αμέσως και μετά ίσως οι άλλοι κατασκευαστές με τα μεγαλύτερα budget την φτάνουν λίγο μετά.


"Θέλω να επιστρέψω στη μεγάλη κατηγορία και, όπως είπα, η M-Sport είναι ένα καλό μέρος να βρίσκομαι.


"Έχω μεγάλη εμπειρία στην εξέλιξη των αυτοκινήτων.


"Έχω κάνει πολλή δουλειά με την Skoda, την Citroen, την Hyundai και φυσικά με την Volkswagen.


"Δούλευα με το Polo R WRC από το 2012 και έκανα πολύ οδηγική εξέλιξη σε αυτό το αυτοκίνητο.


"Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει από την εξέλιξη αυτοκινήτων είναι ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να δουλεύει σε ένα φάσμα που θα είναι όσο τον δυνατόν πιο ευρύ γίνεται.


"Χρειάζεσαι ένα αρκετά ουδέτερο αυτοκίνητο και αυτό είναι κάτι που είχαμε με το Polo και αυτός είναι ο λόγος που δούλεψε τόσο καλά.


"Αν έχεις ένα αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργεί μόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ορισμένες συνθήκες, τότε θα είναι δύσκολο".

Post a Comment

Previous Post Next Post