Αλλαγή τοποθεσίας του Rally Σουηδίας 2022



Οι διοργανωτές του Rally Σουηδίας ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα πως ο τόπος διεξαγωγής του εθνικού τους αγώνα θα μεταφερθεί πιο βόρεια από την επόμενη χρονιά.


Συγκεκριμένα, το κέντρο διεξαγωγής του επόμενου Rally Σουηδίας θα έχει ως βάση την πόλη Umea, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας σε σχέση με τις άλλες δύο πόλεις που έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν το Rally Σουηδίας, Varmland και Olsson.


Η αλλαγή στον τόπο διεξαγωγής αυτού του χειμερινού αγώνα έγινε με σκοπό να υπάρχει περισσότερο χιόνι μέσα στις ειδικές διαδρομές, κάτι που δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια και ο αγώνας έμοιαζε να είναι περισσότερο χωμάτινος από ότι χειμερινός.


Μάλιστα, οι οδηγοί δυσκολεύονταν τις προηγούμενες χρονιές να βρουν πρόσφυση με τα χειμερινά ελαστικά, τα οποία έχουν καρφιά, καθώς δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου χιόνι μέσα στις ειδικές διαδρομές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φθείρονται πιο εύκολα τα ελαστικά.


Η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει περισσότερες από 15 διαφορετικές ειδικές διαδρομές σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από την πόλη, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τη διεξαγωγή ενός από τους αγώνες για το εθνικό πρωτάθλημα.


Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως οι διοργανωτές του Rally Σουηδίας έψαχναν και στο παρελθόν νέα τοποθεσία για τον εθνικό τους αγώνα, με σκοπό να επιστρέψει ο αγώνας στην παλιά του αίγλη με τις χιονισμένες ειδικές διαδρομές.

Post a Comment

Previous Post Next Post