Χαρούμενος ο Fourmaux με το αυτοκίνητο και την εμφάνισή του στο Rally Κροατίας



O Adrien Fourmaux είναι χαρούμενος με την οδήγηση και το ρυθμό που είχε στο Rally Κροατίας, καθώς και με τη συμπεριφορά του Ford Fiesta WRC στην άσφαλτο.


Ο Γάλλος οδηγός έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία στον αγώνα της Κροατίας με την ομάδα της M-Sport Ford και τερμάτισε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης σημειώνοντας μάλιστα το δεύτερο καλύτερο χρόνο σε δύο ειδικές διαδρομές του αγώνα.


Ο ίδιος ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα πριν πέντε χρόνια αφήνοντας τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή στην άκρη για λίγο και δεν περίμενε πως θα βρισκόταν στο grid του WRC τόσο σύντομα.


Μάλιστα, η κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Rally Κροατίας εντυπωσίασε τόσο τον Malcolm Wilson όσο και τον Richard Millener, οι οποίοι τον επέλεξαν να συμμετάσχει ξανά με το αυτοκίνητο Rally1 της ομάδας στο ερχόμενο Rally Πορτογαλίας. 


Να υπενθυμίσουμε πως πριν την έναρξη της φετινής σεζόν η M-Sport Ford ανακοίνωσε πως ο Fourmaux θα μοιράζεται το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας με τον Teemu Suninen και είναι γεγονός πως χάριν στον πρώτο επέστρεψε ξανά το livery της Red Bull στο εργοστασιακό αυτοκίνητο.


"Πριν τον αγώνα, σκεφτόμουν ίσως στην κορυφαία εξάδα ή επτάδα θα ήταν ένας καλός τερματισμός", δήλωσε ο Fourmaux.


"Και ήθελα να γράψω δύο ή τρεις χρόνους στις ειδικές διαδρομές μέσα στην κορυφαία πεντάδα.


"Αμέσως είχα καλή αίσθηση μέσα στο αυτοκίνητο και η πρώτη ειδική διαδρομή το πρωί του Σαββάτου ήταν μία που πραγματικά μου άρεσε.


"Ακόμα και στις αναγνωρίσεις όταν οδηγούσα αυτήν την ειδική διαδρομή, το διασκέδαζα πολύ.


"Στην αρχή, αυτή η ειδική διαδρομή ήταν πραγματικά γρήγορη και τότε ξεκινήσαμε με κάποια μικρά άλματα, αλλά ακόμα με καθαρό δρόμο και στη συνέχεια με κάποιες φουρκέτες σε ένα στενό κομμάτι, περισσότερο σαν το Μόντε Κάρλο.


"Ήταν εξαιρετική.


"Ήμουν πραγματικά χαρούμενος με το ρυθμό.


"Στην αρχή, ήμουν 1.5 δευτερόλεπτο ανά χιλιόμετρο αργότερος σε σχέση με τους γρηγορότερους οδηγούς την πρώτη ημέρα.


"Εντάξει, πρέπει να θυμόμαστε τη σειρά εκκίνησης (ήταν χειρότερα όταν είσαι πολύ πίσω στο δρόμο που ξεκινάς), αλλά μετά ήταν κάτω στο ένα δευτερόλεπτο, στα 0,8 δευτερόλεπτα, στα 0,69 δευτερόλεπτα στην επόμενη ειδική διαδρομή και μετά στα 0,4 δευτερόλεπτα.


"Ήταν μια πραγματικά καλή βελτίωση και ήμουν σε θέση να είμαι σταθερός.


"Το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό στην οδήγηση.


"Όλη την ώρα χαμογελούσα μέσα στο αυτοκίνητο ενώ οδηγούσα και ειλικρινά ήμουν λυπημένος όταν αυτός ο αγώνας τελείωσε.


"Αλλά φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που θα οδηγήσω ξανά στην Πορτογαλία, αυτό είναι κάτι πραγματικά συναρπαστικό για μένα".

Post a Comment

Previous Post Next Post