O Evans για τη δεύτερη θέση και το λάθος στην Powerstage του Rally Κροατίας



O Elfyn Evans κάνει μια μικρή ανασκόπηση του Rally Κροατίας αναφερόμενος μεταξύ άλλων στη διαφορά του από τον Sebastien Ogier, στην Powerstage και στη συμπεριφορά του Toyota Yaris WRC.


Ο Ουαλός οδηγός τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του Rally Κροατίας μόλις έξι δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Sebastien Ogier μετά το λάθος που έκανε στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα, όπου βγήκε για λίγο εκτός δρόμου σε μια στροφή χάνοντας πολύτιμο χρόνο σε σχέση με τον τελευταίο και πέφτοντας τελικά στη δεύτερη θέση.


Να υπενθυμίσουμε πως ο Evans βρισκόταν επικεφαλής του αγώνα μετά το τέλος της SS19 έχοντας διαφορά από τον Ogier 3,9 δευτερόλεπτα και έχασε 4,5 δευτερόλεπτα στην Powerstage μετά το λάθος που έκανε εκεί.


"Το να χάσω τον αγώνα για 0,6 δευτερόλεπτα και μετά να είμαι 10 βαθμούς πίσω από το Seb έχοντας ξεκινήσει ισόβαθμα εδώ δεν είναι καλό", δήλωσε ο Evans.


"Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι ακόμα όλα πολύ ανοικτά.


"Δεν πιστεύω ότι το πραγματικό λάθος κόστισε τόσο πολύ, ήταν απλά πως εκεί υπήρχε μια μεγάλη ευθεία μετά από αυτό.


"Θα πρέπει να μεταφέρεις όλη αυτή τη χαμένη ταχύτητα σε αυτή τη μεγάλη ευθεία.


"Συμβαίνει.


"Ήταν περισσότερο ολισθηρά από ότι περίμενα σε αυτή τη στροφή και κάποιες φορές απλά έτσι γίνεται.


"Όπως ο Seb ανέφερε, μερικές φορές πρέπει να πάρεις λίγα ρίσκα αν θες να σημειώσεις χρόνους, ειδικά με τα πράγματα να είναι τόσο στενά όπως είναι και μερικές φορές δε λειτουργεί, το οποίο δεν έγινε για εμάς".


Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πώς αισθανόταν το Toyota Yaris WRC στην αρχή και προς το τέλος του αγώνα δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στις ειδικές διαδρομές: "Ήταν στην αρχή του τριημέρου, πιστεύω πως ήταν κάπως αναμενόμενο, επειδή ενώ καταφέραμε να κάνουμε δύο ημέρες δοκιμών είναι πολύ δύσκολο να έχεις μια πλήρης εικόνα των συνθηκών.


"Ήταν πολύ βρώμικα, πιο βρώμικα από ότι περιμέναμε.


"Προσπαθείς να προσαρμόσεις το αυτοκίνητο για αυτό που πιστεύεις ότι θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δεν έχουμε εμπειρία από τις ειδικές διαδρομές και μαθαίνεις όπως πηγαίνεις.


"Συνεχώς προσαρμοζόμασταν.


"Καθώς το τριήμερο εξελισσόταν, αισθανόμουν όλο και περισσότερο άνετα με το αυτοκίνητο και τα νέα ελαστικά και αισθανόμουν κάπως καλύτερα μέσα σε αυτό προς το τέλος του Σαββάτου.


"Είχε ωραία αίσθηση την Κυριακή και μας επέτρεψε να παλέψουμε πίσω για να πιέσουμε για τη νίκη".

Post a Comment

Previous Post Next Post