Αποκλεισμός του Veiby από το WRC για τη σεζόν 2021



H FIA αποφάσισε σήμερα τον αποκλεισμό του Ole Christian Veiby από το φετινό πρωτάθλημα του WRC ύστερα από παραβίαση των κανονισμών σχετικά με τη μετάδοση του κορωναϊού.


Συγκεκριμένα, ο Νορβηγός οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό την Πέμπτη 20 Μαΐου κάνοντας rapid test και PCR και για το λόγο αυτό δεν ήταν σε θέση να πάρει μέρος στο Rally Πορτογαλίας, καθώς τού επιβλήθηκε να μείνει στο ξενοδοχείο του για δύο εβδομάδες.


Ωστόσο, ο ίδιος δεν ανέφερε πως ήρθε σε επαφή με άτομο, το οποίο βρέθηκε θετικό στον COVID-19, μια εβδομάδα πριν από το Rally Πορτογαλίας και μάλιστα ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να συμμετάσχει με το Hyundai i20 NG R5.


Το γεγονός ότι απέκρυψε αυτό το στοιχείο πριν τον αγώνα σε συνδυασμό με το γεγονός πως έφυγε από την Πορτογαλία και ταξίδεψε στην Ισπανία αφού πρώτα βρέθηκε πως ήταν θετικός και δεν παρέμεινε στο ξενοδοχείο του για καραντίνα μετά τη σύσταση της FIA οδήγησαν τους αρμόδιους να του επιβάλουν αποκλεισμό έξι μηνών από το πρωτάθλημα, ο οποίος θα ισχύσει από τις 23 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου. 


Τέλος, ο συνοδηγός του, Jonas Andersson, ο οποίος θεωρείται πως ήταν η πιο στενή επαφή του Veiby, έκανε rapid test και PCR και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, αλλά τού επιβλήθηκε κι εκείνου αποκλεισμός τριών μηνών.


Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση:




Post a Comment

Previous Post Next Post