Επίσημο: Στο Rally Σαρδηνίας ο Solberg με Hyundai i20 Coupe WRC



H Hyundai Motorsport ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως ο Oliver Solberg θα συμμετάσχει στο Rally Σαρδηνίας με το Hyundai i20 Coupe WRC της ιδιωτικής ομάδας 2C Competition.


Ο Νορβηγός οδηγός έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία στο περασμένο Arctic Rally Φινλανδίας κατακτώντας την έβδομη θέση και το Rally Σαρδηνίας θα είναι ο δεύτερος αγώνας του νεαρού οδηγού στη μεγάλη κατηγορία.


"Ανυπομονούσα να οδηγήσω ξανά αυτό το αυτοκίνητο από τη στιγμή που ολοκλήρωσα την τελευταία ειδική διαδρομή στη Φινλανδία", δήλωσε ο Solberg.


"Είναι αδύνατον να μη χαμογελάσεις όταν οδηγείς αυτό το αυτοκίνητο, είναι απλά φανταστικό να έχω αυτή την ιπποδύναμη, αυτή την άντωση και αυτή την πρόσφυση.


"Ανυπομονώ για τη Σαρδηνία.


"Ξέρω λίγο τους δρόμους στη Σαρδηνία.


"Υπάρχουν κάποιες νέες ειδικές διαδρομές για αυτή τη χρονιά, ίσως κάποιοι οδηγοί σαν τον Ogier και τον Tanak γνωρίζουν αυτούς τους δρόμους, αλλά πιστεύω πως θα είναι η πρώτη φορά για τους περισσότερους οδηγούς.


"Αυτό είναι καλό.


"Θα υπάρξουν κάποιες πτυχές της Σαρδηνίας, οι οποίες θα είναι δυσκολότερες από το Αρκτικό.


"Όταν ήμασταν στο Rovaniemi, γνωρίζαμε τις συνθήκες και γνωρίζαμε τι να περιμένουμε: θα ήταν χιονισμένα και οι συνθήκες θα ήταν κάπως σταθερές.


"Αλλά σε αυτόν τον αγώνα, μπορεί πραγματικά να είναι ζεστά, αλλά ταυτόχρονα έχουμε δει περιστασιακά κάποια έντονη βροχή -δε συμβαίνει συχνά, αλλά αν αυτή έρθει, τότε η έλλειψη εμπειρίας θα πει πολλά.


"Δεν έχω κάποιο ίχνος πως θα είναι η πρόσφυση αν βρέχει τρελά στη Σαρδηνία.


"Αλλά αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ.


"Το πράγμα που θέλω από αυτόν τον αγώνα είναι η εμπειρία.


"Τίποτα δεν έχει αλλάξει.


"Όπως είπα, πηγαίνω στον αγώνα αναζητώντας εμπειρία και ευκαιρία να κατανοήσω το αυτοκίνητο και το πώς δουλεύει σε αυτή την επιφάνεια.


"Η σειρά εκκίνησης θα έπρεπε να είναι καλή για μένα την πρώτη ημέρα, αλλά δε σκέφτομαι για το αποτέλεσμα.


"Ίσως η Σαρδηνία μπορεί να είναι σκληρότερη από το Αρκτικό, αλλά το καλό πράγμα είναι ότι έχω αυτό το χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο στη Φινλανδία και έχω κάποια ιδέα από το πώς οι ειδικές διαδρομές θα είναι στη Σαρδηνία.


"Ας ελπίσουμε ότι αυτό σημαίνει πως μπορώ να έχω μια καλή κατεύθυνση για το set-up στο αυτοκίνητο.


"Πραγματικά απήλαυσα τη Σαρδηνία πέρυσι.


"Οι δρόμοι ήταν πολύ διασκεδαστικοί και ήμασταν ακόμα ικανοί να νικήσουμε τον Neuville στην πρώτη ειδική διαδρομή μέσα στο R5 αυτοκίνητό μας!


"Είναι ένα φανταστικό μέρος με κάποιους εκπληκτικούς δρόμους και μια πραγματικά ωραία ατμόσφαιρα.


"Είναι η Ιταλία, ένα μέρος όπου οι άνθρωποι είναι τόσο γνώστες και τόσο παθιασμένοι με το άθλημα -απλά κοίτα τον αγωνιστικό μας διευθυντή στην Hyundai Motorsport: ο Andrea είναι ένας άνθρωπος με το rallying μέσα στην καρδιά του.


"Αυτό είναι το ίδιο για την οικογένειά μου".

Post a Comment

Previous Post Next Post