Οι ανησυχίες του Fowler για την Hyundai και το Rally Acropolis



Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing WRT, Tom Fowler, ανησυχεί για την απόδοση της Hyundai τη φετινή σεζόν, καθώς και για την έλλειψη απόδοσης του Toyota Yaris WRC σε σκληρούς χωμάτινους αγώνες, όπως είναι αυτός της Ελλάδας.


Η Toyota βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος κατασκευαστών μπροστά από την Hyundai για 27 βαθμούς και έχει πετύχει μέχρι στιγμής δύο νίκες φέτος.


Ωστόσο, έχει ξεκινήσει να κάνει δοκιμές με το αυτοκίνητο του 2022, με σκοπό να το εξελίξει και να το κάνει πιο δυνατό, ενώ ετοιμάζεται να φέρει αναβαθμίσεις φέτος στο Yaris WRC.


Tέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η Hyundai Motorsport είναι πιο δυνατή από την TOYOTA σε σκληροτράχηλους χωμάτινους αγώνες, όπως αυτός της Σαρδηνίας, και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που έχει φέρει η καθεμία σε αυτούς τους αγώνες. 


"Πιστεύω πως είμαστε εντάξει για την ώρα, αλλά ως εταιρεία ισορροπούμε συνεχώς μεταξύ του αυτοκινήτου του 2021 και της εξέλιξης του αυτοκινήτου του 2022", δήλωσε ο Fowler.


"Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα στο τωρινό αυτοκίνητο, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για την επόμενη σεζόν.


"Αυτή η ισορροπία είναι πραγματικά δύσκολο να διατηρηθεί και ένα πράγμα που με ανησυχεί είναι ότι η Hyundai δίνει μεγάλη έμφαση στο τωρινό αυτοκίνητο.


"Αυτό με κάνει νευρικό.


"Η προσπάθεια του να βρεις τη σωστή ισορροπία, αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα -πόση ενέργεια σπαταλάς σε κάθε τομέα.


"Προσωπικά, πιστεύω πως είναι καλό να έχουμε το Acropolis πίσω όσον αφορά το πρωτάθλημα, αλλά για την πρόκληση του πρωταθλήματός μας πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα να μην επιστρέψουμε στην Ελλάδα φέτος -όσον αφορά την εξέλιξη που έχει κάνει η Hyundai και αυτό που στοχεύαμε να κάνουμε.


"Η Χιλή είναι κάπως παρόμοια πάνω στις απαιτήσεις του αυτοκινήτου με τη Φινλανδία και έχουμε πάει καλά εκεί στο παρελθόν και έχω υπάρξει πολύ αισιόδοξος για το set-up που χρειαζόμαστε στους γρήγορους αγώνες, αλλά οι σκληροί χωμάτινοι αγώνες ήταν περίεργοι για εμάς -έχουμε νικήσει κάποιους αγώνες επειδή το αυτοκίνητο ήταν δυνατό, αλλά χάσαμε όταν οι υπόλοιποι έκαναν τα αυτοκίνητά τους δυνατότερα.


"Ενώ είχαμε ένα δυνατό αυτοκίνητο, χρειαζόμασταν και περισσότερη απόδοση -δεν αντιδράσαμε αρκετά γρήγορα σε αυτό.


"Ήμασταν κάπως αργοί στο να αντιδράσουμε και αυτός είναι ο λόγος που θα έλεγα πως θα προτιμούσα να πάω στη Χιλή από ότι στην Ελλάδα από πλευράς απόδοσης".

Post a Comment

Previous Post Next Post