Με νέο κινητήρα το Toyota Yaris WRC στο Rally Πορτογαλίας



Η Toyota Gazoo Racing WRT θα φέρει νέο κινητήρα στο Rally Πορτογαλίας για το αυτοκίνητό της, ο οποίος αναμενόταν να έρθει κανονικά στο περασμένο Rally Κροατίας.


Ο νέος κινητήρας της ιαπωνικής ομάδας θα προσδώσει στο αυτοκίνητο μεγαλύτερη ιπποδύναμη από πριν και σχεδιάστηκε στο εργοστάσιο της Κολωνίας, ενώ αλλαγές έχουν γίνει κι από την πλευρά της αξιοπιστίας ύστερα από το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Sebastien Ogier στο περσινό Rally Τουρκίας, όπου ο ένας κύλινδρος δε λειτουργούσε από τους τέσσερις.


Τέλος, σύμφωνα με τον Jari-Matti Latvala, ο νέος κινητήρας δεν ήρθε στο Rally Κροατίας λόγω προβλημάτων στα logistics, αλλά ωστόσο νέες αναβαθμίσεις στη μπροστινή αεροδυναμική του Yaris WRC υπήρχαν σε αυτόν τον αγώνα. 


"Είχαμε τον κινητήρα ολοκληρωμένο εδώ και καιρό και, επειδή είναι μια βελτίωση πάνω στον παλιό κινητήρα, θέλαμε να τον χρησιμοποιήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται", δήλωσε ο Tom Fowler, τεχνικός διευθυντής της Toyota.


"Σκεφτήκαμε για την Κροατία, αλλά η Πορτογαλία ήταν πιο ξεκάθαρη.


"Ο κινητήρας έχει οπωσδήποτε περισσότερη ιπποδύναμη -αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά δε συμβαίνει αυτό πάντα με τις αναβαθμίσεις μας, έχουμε κάνει αναβαθμίσεις πάνω στη ροπή στο παρελθόν.


"Όπως είπαμε σχετικά με προηγούμενη σημαντική αναβάθμιση -αν και δεν είναι μια παραδοσιακή εξέλιξη- είναι να κατασκευάσουμε το αυτοκίνητο εντελώς στις δικές μας εγκαταστάσεις τώρα".

Post a Comment

Previous Post Next Post