Rally Πορτογαλίας - 1η Μέρα - 1ο Loop: 1-2-3 για την Hyundai με τον Sordo επικεφαλής



Μετά το τέλος του πρώτου σκέλους της πρώτης ημέρας του Rally Πορτογαλίας, οι οδηγοί της Hyundai βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης με τον Dani Sordo να είναι ο πρωτοπόρος του αγώνα.


Ο Dani Sordo είναι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS2 και SS3, ενώ στην SS1 έσβησε ο κινητήρας του Hyundai i20 Coupe WRC σε μια φουρκέτα, με αποτέλεσμα να χάσει κάποια δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτόν τον αγώνα έχει στ πλευρό του νέο συνοδηγό, ο οποίος είναι ο Borja Rozada.


Δεύτερος είναι ο Ott Tanak, ο οποίος έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS1 παρά το γεγονός πως είχε τετ-α-κέ και έσβησε ο κινητήρας του αυτοκινήτου του στη συγκεκριμένη ειδική.


Ο Thierry Neuville συμπληρώνει την τριάδα γράφοντας ανταγωνιστικούς χρόνους παρά το γεγονός πως εκκινεί δεύτερος και απέχει από τη δεύτερη θέση 3,3 δευτερόλεπτα. 


O Elfyn Evans ανέβηκε κατά δύο θέσεις μετά το τέλος της SS3 και βρίσκεται τέταρτος, με τον ίδιο να παραπονιέται για τα μαλακά ελαστικά, καθώς αισθανόταν πως είχε μηδενική πρόσφυση.


Πίσω του για 1,4 δευτερόλεπτα είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος της SS2 πως έκανε αρκετά λάθη μέσα στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή.


Στην έκτη θέση ανέβηκε ο Adrien Fourmaux, ο οποίος αγωνίζεται για πρώτη φορά σε χωμάτινο αγώνα με το Ford Fiesta WRC.


Ακολουθεί ο Kalle Rovanpera για 2,5 δευτερόλεπτα, ο οποίος δυσκολεύτηκε με την απόδοση των ελαστικών και του set-up του αυτοκινήτου του σε αυτό το σκέλος. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο Rally Πορτογαλίας με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Sebastien Ogier, ο οποίος δυσκολευόταν να βρει ρυθμό λόγω της μαλακής γόμας και της σειράς εκκίνησής του, Gus Greensmith και Esapekka Lappi από το WRC2.


Ο Greensmith έπεσε στην ένατη από την έβδομη θέση μετά από λάθος που έκανε στην SS3 χάνοντας περίπου 43 δευτερόλεπτα, καθώς έκανε ζημιά στο πίσω αριστερό προφυλακτήρα χάνοντας μεγάλο μέρος της αεροδυναμικής και το πίσω αριστερό ελαστικό του ήταν κλαταρισμένο.


Ο Pierre-Louis Loubet σταμάτησε προς το τέλος της δεύτερης ειδικής διαδρομής του αγώνα, καθώς βγήκε εκτός δρόμου. Το γαλλικό πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών: 







Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS3:




Post a Comment

Previous Post Next Post