Rally Πορτογαλίας - 1η Μέρα - 2ο Loop: Πέρασε μπροστά ο Tanak, εγκατάλειψη του Neuville [+φώτο]


Μετά το τέλος του δεύτερου σκέλους της πρώτης ημέρας του Rally Πορτογαλίας, o Ott Tanak βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης του αγώνα, με τους Elfyn Evans και Dani Sordo να ακολουθούν.


Ο Ott Tanak ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στην SS6 και SS8, ενώ στην SS5 είχε αργό κλατάρισμα, με αποτέλεσμα να πέσει στην τρίτη από τη δεύτερη θέση.


O Elfyn Evans σκαρφάλωσε κατά δύο θέσεις και πλέον είναι δεύτερος μετά τα προβλήματα που είχαν οι Neuville και Sordo. Μάλιστα, τού δόθηκε εικονικός χρόνος στην SS7, καθώς αναγκάστηκε να επιβραδύνει λόγω της μεγάλης ποσότητας σκόνης που βρήκε προς το τέλος της συγκεκριμένης ειδικής διαδρομής όντας πίσω από τον Neuville, ο οποίος οδηγούσε αρκετά αργά μετά από τη σπασμένη ανάρτηση που είχε στο Hyundai i20 Coupe WRC.


Την τριάδα συμπληρώνει ο Dani Sordo, ο οποίος ήταν πρώτος μέχρι το τέλος της SS7, όπου σε αυτή την ειδική διαδρομή έσβησε ο κινητήρας του αυτοκινήτου του σε μια φουρκέτα κι έχασε κάποια δευτερόλεπτα. Μάλιστα, μετά την SS6 δήλωσε πως είχε πρόβλημα με τα ελαστικά του, καθώς δεν είχε μείνει πολύς αέρας σε αυτά.


Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το αυτοκίνητό του. Για το μόνο που παραπονέθηκε ήταν ότι σε κάποια σημεία πρέπει να βελτιωθεί.


Πέμπτος είναι ο Sebastien Ogier, ο οποίος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην έβδομη ειδική διαδρομή και δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό το σκέλος.


Ο Kalle Rovanpera βρίσκεται στην έκτη θέση και ήταν πιο ικανοποιημένος με την απόδοση του αυτοκινήτου του το μεσημέρι μετά από αλλαγές που έκανε γράφοντας μάλιστα τον ταχύτερο χρόνο στην SS4.


Ακολουθεί ο Gus Greensmith, ο οποίος έγραψε το δεύτερο και τρίτο καλύτερο χρόνο στις SS4 και SS7 αντίστοιχα.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Adrien Fourmaux, Esapekka Lappi από το WRC2 και Nikolay Gryazin από το WRC2.


Ο Fourmaux δήλωσε μετά την SS6 πως είχε πρόβλημα με τον κινητήρα του Ford Fiesta WRC αποδίδοντας εκεί την απώλεια χρόνου, ενώ στην SS7 είχε κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό μετά από τετ-α-κέ 360 μοιρών που είχε. Αυτό συνέβη, καθώς μπήκε με μεγάλη ταχύτητα σε μια στροφή και έχασε περίπου 54 δευτερόλεπτα.


O Thierry Neuville βρισκόταν στη δεύτερη θέση μετά το τέλος της SS5 κι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά την ολοκλήρωση της SS7, αφού μπήκε πολύ γρήγορα σε μια αριστερή στροφή, με αποτέλεσμα να πλαγιολισθήσει το αυτοκίνητό του και να χτυπήσει με το πίσω δεξί μέρος ένα ανάχωμα χώματος χάνοντας πάνω από τρία λεπτά. Το βέλγικο πλήρωμα βγήκε έξω από το αυτοκίνητο για να ελέγξει τη ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητο, η οποία τελικά ήταν μεγάλη, αφού η πίσω δεξιά ανάρτηση έσπασε και κρεμόταν προς το πλάι του αυτοκινήτου, ενώ έπαθε και κλατάρισμα στο πίσω αριστερό ελαστικό από αυτή τη σύγκρουση. Τελικά δεν κατάφεραν να επιδιορθώσουν τη ζημιά στην ανάρτηση και έπρεπε να εγκαταλείψουν, αλλά θα εκκινήσουν κανονικά αύριο με τους κανονισμούς του Rally2.




Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών: 








Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS8:




Post a Comment

Previous Post Next Post