Rally Πορτογαλίας - 3η Μέρα: Αναπάντεχη νίκη του Evans



Ο αγώνας του Rally Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε με τον Elfyn Evans να παίρνει μια ανατρεπτική νίκη και τους Dani Sordo και Sebastien Ogier να συμπληρώνουν την τριάδα.


O Elfyn Evans ήταν ο μεγάλος νικητής του δραματικού Rally Πορτογαλίας σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS16, SS17 και SS19 και παίρνοντας έναν επιπλέον βαθμό από την PS.


O Dani Sordo περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, καθώς έχασε αρκετό χρόνο στην πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας, όπου δεν πίεζε αρκετά, με σκοπό να αποφύγει κάποιο λάθος, ενώ δεν πήρε κανέναν επιπλέον βαθμό από την Powerstage.


Ο Sebastien Ogier συμπληρώνει το βάθρο του Rally Πορτογαλίας χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές της ημέρας, αφού η διαφορά του από τον Sordo ήταν μεγάλη και ήθελε να διαφυλάξει τα ελαστικά του για την Powerstage, όπου σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο εκεί και πήρε τρεις έξτρα βαθμούς.


Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος δεν μπόρεσε να πιάσει τον Ogier στη γενική κατάταξη χάνοντας πολύτιμο χρόνο στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές της ημέρας. Αξίζει να αναφερθεί πως η τέταρτη αυτή θέση είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει ο ίδιος στην καριέρα του στο WRC.


Ο Gus Greensmith πήρε πίσω την πέμπτη θέση από τον teammate του Adrien Fourmaux, με τη διαφορά τους να είναι στα 10,7 δευτερόλεπτα. Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του DirtFish, το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Βρετανός χθες με το πεντάλ του γκαζιού ίσως να σχετίζεται με το ηλεκτρονικό πρόβλημα που αντιμετώπισε πριν την έναρξη του Shakedown.


O Fourmaux εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά με την επίδοσή του κατακτώντας την έκτη θέση στον πρώτο χωμάτινο αγώνα της καριέρας του στο WRC με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, ενώ σημείωσε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στην προτελευταία ειδική διαδρομής της ημέρας.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Esapekka Lappi, Teemu Suninen, Mads Ostberg και Nikolay Gryazin από το WRC2.


Oι Thierry Neuville, Ott Tanak και Kalle Rovanpera εκκίνησαν κανονικά σήμερα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2 και δεν πίεζαν αρκετά για να διαφυλάξουν τα ελαστικά τους για την Powerstage εκτός από το πρώτο πέρασμα από την ειδική διαδρομή της Fafe, όπου πίεσαν εκεί, καθώς το δεύτερο πέρασμα από αυτή την ειδική διαδρομή αποτέλεσε την Powerstage.


O Rovanpera δήλωσε μετά το τέλος της SS16 ότι δοκιμάζει καινούρια πράγματα πάνω στην ανάρτηση και τη γεωμετρία του αυτοκινήτου του. Ο Φινλανδός οδηγός ήταν ο τέταρτος καλύτερος οδηγός στην Powerstage και σκόραρε δύο βαθμούς.


O Tanak επέλεξε να μην πάρει ρεζέρβα μαζί του, με σκοπό να ελαττώσει όσο γίνεται το περιττό βάρος του αυτοκινήτου και να έχει καλύτερη επιτάχυνση για την Powerstage, όπου σκόραρε πέντε βαθμούς.


O Neuville αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική του Tanak σχετικά με τη ρεζέρβα και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην τρίτη ειδική διαδρομή της ημέρας, η οποία αποτελούσε το πρώτο πέρασμα της Powerstage, ενώ πήρε τέσσερις βαθμούς από την τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών: 









Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:




Post a Comment

Previous Post Next Post