Rally Πορτογαλίας - 2η Μέρα - 2ο Loop: Εγκαταλείψεις πολλών οδηγών με τον Evans πρωτοπόρο


Η δεύτερη ημέρα του Rally Πορτογαλίας ολοκληρώθηκε με τον Elfyn Evans να περνάει μπροστά και τους Dani Sordo και Sebastien Ogier να ακολουθούν.


O Elfyn Evans είναι πλέον ο πρωτοπόρος του αγώνα μετά την εγκατάλειψη του Ott Tanak στην SS14 γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS12 και SS14.


O Dani Sordo πέρασε στη δεύτερη θέση και απέχει 10,7 δευτερόλεπτα παρά το γεγονός πως πίεζε πολύ για να πιάσει τον Evans. Μάλιστα, έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS15, ενώ ανέφερε πως φοβόταν να σβήσει τον κινητήρα μήπως δεν πάρει ξανά μπροστά, καθώς είχε πολλά σβησίματα. 


Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Sebastien Ogier, ο οποίος έχασε αρκετό χρόνο στην SS13 και έδωσε σκληρή μάχη με τον Takamoto Katsuta, με τη διαφορά τους να είναι στα δευτερόλεπτα. Τέλος, είχε τετ-α-κέ όταν έκανε ένα donut στην SS15, με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα, αλλά δεν έχασε την τρίτη θέση.


Ο Katsuta ήταν ταχύτερος στα splits της SS14 από τον Ogier, αλλά στο τελευταίο έχασε πολύτιμα δευτερόλεπτα και την τρίτη θέση, καθώς ακούμπησε ένα δέντρο προκαλώντας ζημιά στο πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου του. 


Ο Adrien Fourmax είναι πέμπτος και προσπέρασε τον teammate του, Gus Greensmith, στη γενική κατάταξη μετά από πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τελευταίος, με τη διαφορά τους να είναι στα 6,4 δευτερόλεπτα.


Ο Greensmith βρίσκεται στην έκτη θέση και έχασε αρκετό χρόνο από την SS13 και μετά, αφού σε αυτή την ειδική διαδρομή δε δούλευε καλά το πεντάλ γκαζιού του και δεν μπόρεσε να το επιδιορθώσει. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος έχανε περίπου ένα λεπτό μέσα στις ειδικές διαδρομές και ο κινητήρας δούλευε σε road mode.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Esapekka Lappi, Teemu Suninen, Mads Ostberg και Nikolay Gryazin από το WRC2. 


O Ott Tanak ήταν στην πρώτη θέση μετά το τέλος της SS13 και στην επόμενη ειδική διαδρομή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας του γεγονότος ότι έσπασε η πίσω δεξιά ανάρτηση. Ο Εσθονός οδηγός είχε ακόμα έξι λεπτά για να ολοκληρώσει την ειδική διαδρομή, όπου η ρόδα άρχισε να φεύγει από τη θέση της, ίσως από επαφή που είχε, και μετά από ένα λεπτό η ρόδα μαζί με την ανάρτηση κρεμόντουσαν από το αυτοκίνητο. Αξίζει να αναφερθεί πως σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS13 και στα splits της SS14 ήταν ο ταχύτερος οδηγός, ενώ είχε αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας από το δεύτερο Evans.


H Hyundai Motorsport ανακοίνωσε πως οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe δεν θα συνεχίσουν για το υπόλοιπο της δεύτερης ημέρας εξαιτίας προβλήματος στο αυτοκίνητό τους που παρουσιάστηκε πριν την έναρξη της SS11. Οι μηχανικοί της κορεάτικης ομάδας θα εργαστούν για τρεις ώρες πάνω στο i20 Coupe WRC, με σκοπό να το έχουν έτοιμο για αύριο και να εξαλείψουν όποιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει αύριο, αλλά και στον αγώνα της Σαρδηνίας.


O Kalle Rovnapera ήταν έκτος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για το υπόλοιπο της ημέρας λόγω τεχνικού προβλήματος στο Toyota Yaris WRC. Το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε πριν την έναρξη της SS14, όπου δεν πήρε εκκίνηση για αυτή την ειδική διαδρομή και γύρισε πίσω στο Service Park.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών: 







Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS15:




Post a Comment

Previous Post Next Post