Από το 2024 αναμένονται νέοι κατασκευαστές στο WRC, σύμφωνα με τον Matton



Ο επικεφαλής του τμήματος rally της FIA, Yves Matton, πιστεύει πως μετά το τέλος του 2023 είναι πιθανόν να υπάρξει εμπλοκή νέων κατασκευαστών στο WRC αποκαλύπτοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον από κατασκευαστές για τους νέους κανονισμούς.


Από το 2022, τα αυτοκίνητα του WRC θα γίνουν υβριδικά, με το WRC να μπαίνει σε μια νέα εποχή και να εκσυγχρονίζεται με τα τωρινά δεδομένα και με άλλα σπορ, όπως στην Formula1, όπου είναι κατά κόρον υβριδικά τα μονοθέσια.


"Σίγουρα χωρίς την υβριδική τεχνολογία πιστεύω πως κανένας από τους τωρινούς κατασκευαστές θα ενδιαφερόταν πραγματικά να εμπλακεί στο μέλλον", δήλωσε ο Matton.


"Χρειάζονται αυτή την υβριδική τεχνολογία για να κρατήσουν το rallying ως ένα καλό διαφημιστικό μέσο για εκείνους.


"Μπορώ να σου πω ότι κάποιοι άλλοι κατασκευαστές κοιτάζουν τους κανονισμούς και αυτή τη στιγμή τους μελετάνε.


"Δε σχεδιάζουν αυτοκίνητο, περισσότερο κοιτάνε να κατανοήσουν το πώς αυτά τα νέα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να ταιριάξουν στο διαφημιστικό τους πλάνο.


"Θα έλεγα πως για μένα το 2023 είναι πολύ κοντά.


"Πιστεύω πως ο ελάχιστος χρόνος και το περιθώριο που χρειάζεται να κάνεις κάτι είναι τα δύο χρόνια.


"Πιστεύω πως το γεγονός πως κρατάνε επαφή με την κατηγορία και πηγαίνουν με περισσότερες λεπτομέρειες δείχνει ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον.


"Αν υπάρχει ενδιαφέρον, υπάρχει κάποια ελπίδα για μένα".


Επίσης, απάντησε στην ερώτηση σχετικά με το αν η Ford ενδέχεται να επιστρέψει στο WRC: "Από αυτό που ξέρω, η Ford συμμετέχει βαθιά στην εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου και έχουμε έναν εκπρόσωπο της Ford στις διάφορες ομάδες εργασίας, οπότε αυτό δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για το καινούριο αυτό αυτοκίνητο και την επόμενη γενιά αυτοκινήτων.


"Θα βρίσκονται πολύ κοντά στην M-Sport στο μέλλον".


Τέλος, ο ίδιος μίλησε για το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια υπάρχουν μόνο τρεις κατασκευαστές στο WRC: "Θα έλεγα να μην παραπονιόμαστε με τους τρεις κατασκευαστές, σίγουρα οι περισσότεροι είναι το καλύτερο, αλλά αν θυμάσαι καλά, είχαμε για πολλά χρόνια μόνο δύο στο πρωτάθλημα και είχαμε κάποια χρόνια με τέσσερις κατασκευαστές.


"Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν πρώτα να σταθεροποιηθούμε με τους τρεις κατασκευαστές και να τους αφήσουμε να δεσμευτούν για τρία χρόνια και αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και επίσης αυτό δίνει κάποια αξία στους πιθανούς νεοεισερχόμενους ότι δε θα είναι μόνοι".

Post a Comment

Previous Post Next Post