Απογοητευμένος ο Evans με την εγκατάλειψη που είχε στο Safari Rally Κένυας



O Elfyn Evans είναι απογοητευμένος με την πρόωρη εγκατάλειψη που είχε στο Safari Rally Κένυας γνωρίζοντας πως ήταν αδύνατον για τον ίδιο να επιδιορθώσει το Toyota Yaris WRC όταν εκτίμησε το μέγεθος της ζημιάς.


Ο Ουαλός οδηγός χτύπησε μια κρυμμένη πέτρα όταν προσέγγιζε μια δεξιά στροφή της τρίτης ειδικής διαδρομής του αγώνα, με αποτέλεσμα η μπροστινή δεξιά ανάρτηση του αυτοκινήτου του να σπάσει και να μην είναι σε θέση να συνεχίσει.


Το συμβάν αυτό έγινε λίγα χιλιόμετρα πριν τη γραμμή τερματισμού της SS3, η οποία ήταν η πρώτη ειδική διαδρομή για το πρωινό σκέλος της δεύτερης ημέρας, και μάλιστα ο ίδιος δεν μπορούσε να ελέγξει το αυτοκίνητό του, καθώς η ανάρτηση κρεμόταν προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το ελέγξει μέσω του τιμονιού και η κατεύθυνσή του να πηγαίνει προς τα δεξιά.


Ωστόσο, οι μηχανικοί της Toyota κατάφεραν να επιδιορθώσουν το αυτοκίνητο του Evans και να συνεχίσει την επόμενη ημέρα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2 δεχόμενος στον υπάρχον χρόνο του επιπλέον 49 λεπτά για την επανεκκίνησή του την τρίτη ημέρα.


"Πραγματικά μεγάλη απογοήτευση, λίγο αδέξια κατά κάποιο τρόπο", δήλωσε ο Evans.


"Η πέτρα βρισκόταν λίγο έξω παραπάνω από ότι προέβλεπα και από ότι σημείωσα στις σημειώσεις, οπότε ένα τέτοιο λάθος πραγματικά και προφανώς είναι μεγάλο κρίμα για τόσο νωρίς στον αγώνα.


"Πάντα είναι μεγάλη απογοήτευση να εγκαταλείπεις με κάτι που θα μπορούσες να είχες αποφύγει.


"Αν πήγαινες λίγο πιο γρήγορα ή πλαγιολίσθαινες, τότε ίσως να περιμένεις κάτι τέτοιο, αλλά αυτό είναι λίγο επίπονο για να είμαι ειλικρινής.


"Σε έναν αγώνα σαν αυτό, αν έχεις την ευκαιρία να επιδιορθώσεις κάτι, προφανώς θα πρέπει να προσπαθήσεις.


"Γνώριζα όταν είδα τον τροχό να είναι τόσο κοντά στο θόλο ότι ήταν απίθανο να μπορέσω να το επιδιορθώσω, αλλά δυσκολευόμουν να σηκώσω το αυτοκίνητο στον αέρα για να δω πραγματικά τη ζημιά και σύντομα όταν μπόρεσα να δω τι γινόταν ήξερα πως δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσω και να το επιδιορθώσω".

Post a Comment

Previous Post Next Post