O Sordo για την εγκατάλειψη που είχε στο Safari Rally Κένυας



O Dani Sordo εξηγεί τι συνέβη κατά τη διάρκεια του ατυχήματος που είχε στο Safari Rally Κένυας, το οποίο οδήγησε στην εγκατάλειψή του για το υπόλοιπο της δεύτερης ημέρας.


Ο Ισπανός οδηγός χτύπησε μια πέτρα, η οποία βρισκόταν στη μέση του δρόμου της SS3, με αποτέλεσμα να σπάσει το ψαλίδι της ανάρτησης του Hyundai i20 Coupe WRC.


Από το συμβάν αυτό, ο Sordo έχασε τελείως τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βρέθηκε ξαφνικά με τα πλάγια στο δρόμο και τελικά κατέληξε εκτός δρόμου.


Το αυτοκίνητο άργησε να σταματήσει και βρέθηκε πολλά μέτρα μέσα στην άγρια φύση και μακριά από το δρόμο της ειδικής αυτής διαδρομής.


Ωστόσο, οι μηχανικοί της Hyundai επιδιόρθωσαν το πρόβλημα με την ανάρτηση όταν το αυτοκίνητο επέστρεψε πίσω στο Service Park και εκκίνησε κανονικά το Σάββατο σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2 έχοντας χρεωθεί 49 λεπτά στο χρόνο του για την επανεκκίνησή του.


Τέλος, την Κυριακή έλαβε ποινή 13 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, καθώς μπήκε 10 λεπτά πιο νωρίς στο Service Park και έφυγε 20 λεπτά αργότερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. Αυτό συνέβη, διότι οι μηχανικοί του εντόπισαν ένα πρόβλημα με το σύστημα καυσίμου και θέλησαν να το επιδιορθώσουν πριν ξεκινήσει ο Ισπανός την τελευταία ημέρα του Safari Rally Κένυας.


"Ευτυχώς δε ρολάραμε όταν το αυτοκίνητο άρχισε να γλιστράει, επειδή διαφορετικά δε θα είχαμε ίσως το SuperRally", δήλωσε ο Sordo.


"Αλλά όπως βλέπεις στο video, σε μια ευθεία γραμμή χτυπήσαμε μια μικρή πέτρα στη μέση του δρόμου, η οποία έσπασε το ψαλίδι και αμέσως μετά το τιμόνι κλείδωσε, οπότε το αυτοκίνητο ολίσθαινε, δε μπορούσα να κάνω τίποτα και απλά κατευθύνθηκα μέσα στους θάμνους ολισθαίνοντας.


"Δεν πίεζα τόσο πολύ, απλά οδηγούσα χωρίς κανένα ρίσκο και το απολάμβανα πολύ.


"Ήξερα πως το Safari είναι κάπως κακό, αλλά είναι απλά κακή τύχη, είναι κάπως έτσι.


"Ήμουν πραγματικά απογοητευμένος, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα".

Post a Comment

Previous Post Next Post