Αποποιείται τα λεγόμενα του Latvala o Neuville για την ταχύτητά του στο Safari Rally Κένυας



O Thierry Neuville αρνείται τα όσα είπε ο Jari-Matti Latvala για την ταχύτητα που έδειξε ο πρώτος κατά τη διάρκεια του Safari Rally Κένυας, ενώ επιβεβαιώνει πως στο Hyundai i20 Coupe WRC δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή στην ανάρτηση και ούτε πρόκειται να γίνει στο εγγύς μέλλον.


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota υποστήριξε σήμερα πως η ταχύτητα που έδειξε ο Neuville το περασμένο τριήμερο ήταν ίσως υπερβολική για έναν αγώνα σαν το Safari Rally Κένυας και υπονόησε πως έπρεπε να πάρει τα δύο κλαταρίσματα ως σημάδι ώστε να ελαττώσει την ταχύτητά του και το ρυθμό του.


Να υπενθυμίσουμε πως ο Neuville βρισκόταν στην πρωτοπορία του Safari Rally Κένυας από την Παρασκευή έως το τέλος του Σαββάτου, ενώ μετά την πρώτη ειδική διαδρομή της Κυριακής εγκατέλειψε με σπασμένη ανάρτηση παραχωρώντας την πρωτοπορία στον Takamoto Katsuta.


"Δεν πιστεύω πως πηγαίναμε τόσο γρήγορα, επειδή είχαμε την πρωτοπορία μετά από το γεγονός ότι οδηγούσα αργά σε σχέση με τους άλλους και απλά πάντα οδηγούσα λίγο πιο αργά για να προστατέψω το αυτοκίνητο", δήλωσε ο Neuville.


"Προφανώς δεν απέδωσε στο τέλος, αλλά η στρατηγική ήταν καλή".


Επίσης, ο ίδιος επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Andrea Adamo, ο οποίος επέμενε πως δεν έχουν αλλάξει το αυτοκίνητο σε σχέση με πέρυσι ύστερα από τις εγκαταλείψεις λόγω ανάρτησης: "Βασικά για να είμαι πολύ ειλικρινής τίποτα δεν έχει αλλάξει, είναι 100% σωστό.


"Προσπαθήσαμε ακόμα να προστατέψουμε το αυτοκίνητο περισσότερο αυτό το τριήμερο με προστατευτικά στα ψαλίδια, μεγαλύτερο ύψος από το συνηθισμένος και απλώς ήμασταν προετοιμασμένοι για τον αγώνα.


"Αλλά δυστυχώς απλά πιστεύω πως ίσως να ήμασταν πιο αδύναμοι σε σχέση με τους άλλους αντίπαλους, ίσως ναι, αλλά πιστεύω επίσης πως χάσαμε την ευκαιρία να νικήσουμε.


"Πραγματικά δε γνωρίζουμε το γιατί, επειδή η προετοιμασία ήταν καλή, το αυτοκίνητο ήταν το ίδιο καλό, αλλά κατά κάποιο τρόπο κάτι δουλεύει ενάντια σε εμάς αυτή τη στιγμή.


"Και προφανώς αυτό πρέπει να σταματήσει.


"Το αυτοκίνητο είναι το ίδιο, μοιάζει περισσότερο με τανξ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ενώ το οδηγείς σε σκληρούς αγώνες, όπως στην Τουρκία, ήμασταν πάντα πολύ γρήγοροι σε σκληρούς αγώνες.


"Βασικά ήμασταν γρήγοροι ξανά αυτό το τριήμερο, αλλά δυστυχώς είχαμε κάποια θέματα".


Τέλος, ο Neuville επιμένει πως δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στην ανάρτηση για το υπόλοιπο της σεζόν λόγω των τεχνικών κανονισμών: "Πάντα βελτιώνεις το αυτοκίνητο, αλλά υπάρχουν κάποια μέρη που είναι κάτω από ομολογκάρισμα και δεν μπορούν να αλλαχτούν.


"Η ανάρτηση, τα ψαλίδια, είναι κάτω από ομολογκάρισμα και δεν έχουν αλλαχτεί από τότε που το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε.


"Θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο μαλακοί, θα μπορούσαμε να αγωνιζόμαστε λίγο πιο αργά σε κάποιους Ευρωπαϊκούς αγώνες και είχαμε κάποια προβλήματα στην ανάρτηση που έτρεχα πραγματικά πολύ κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου για να αποφύγω το οτιδήποτε που θα μπορούσε να κάνει ζημιά στο αυτοκίνητο.


"Πιστεύω πως αγωνιζόμασταν πιο μαλακά όσον αφορά την ανάρτηση για να πάρουμε μεγαλύτερη ώθηση και αγωνιζόμασταν πιο αργά για να πάρουμε πλεονέκτημα από την αεροδυναμική και το πάτωμα του αυτοκινήτου, αλλά όλα αυτά τα πράγματα δεν έπρεπε πραγματικά να λείπουν από την προστασία του αυτοκινήτου".

Post a Comment

Previous Post Next Post