Επίσημο: Στο Safari Rally με Hyundai i20 Coupe WRC o Solberg



H Hyundai Motorsport ανακοίνωσε σήμερα επίσημα πως ο Oliver Solberg θα συμμετάσχει στο Safari Rally με το Hyundai i20 Coupe WRC της ιδιωτικής ομάδας 2C Competition, το οποίο θα γίνει στις 24-27 Ιουνίου.


Ο Νορβηγός οδηγός έχει συμμετάσχει ήδη μια φορά με το Rally1 αυτοκίνητο της κορεάτικης ομάδας στο Arctic Rally Φινλανδίας καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση και εντυπωσιάζοντας τους φίλους του αθλήματος με την ταχύτητα που έδειξε και τη μάχη που έδωσε με τον επτά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Ogier.


Ο ίδιος, ωστόσο, αναμενόταν να συμμετάσχει στο Rally Σαρδηνίας στη μεγάλη κατηγορία, αλλά βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό μετά το τέλος του Rally Πορτογαλίας και έπρεπε να μπει σε καραντίνα δύο εβδομάδων στην πόλη Πόρτο που σημαίνει πως πρακτικά ήταν αδύνατον να βρεθεί στο ιταλικό νησί.


"Γνωρίζω πως μιλάω για τα όνειρά μου πολύ, αλλά αυτός ο αγώνες είναι πραγματικά ένα όνειρο", δήλωσε ο Solberg.


"Δεν μπορώ να το πιστέψω!


"Όταν οι Andrea Adamo και Alain Penasse μου πρωτομίλησαν σχετικά με το να πάω για να κάνω τις αναγνωρίσεις στο Safara, ήμουν τόσο πολύ ενθουσιασμένος.


"Τώρα θα αγωνιστώ στο Safari Rally Κένυας.


"Σταμάτα, θέλω να το πω άλλη μια φορά: θα πάω να αγωνιστώ στο Safari Rally Κένυας!


"Το WRC είναι γεμάτο από εκπληκτικούς αγώνες σε φανταστικά μέρη, αλλά αυτός εδώ είναι τιμή και προνόμιο να τον κάνω.


"Το WRC περίμενε για 19 χρόνια από το τελευταίο Safari και το να αγωνιστώ με ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο WRC όταν το άθλημα επιστρέφει στην Αφρική είναι τόσο ξεχωριστό.


"Είμαι πάντα ενθουσιασμένος να μπαίνω σε ένα αυτοκίνητο να οδηγώ, αλλά αυτό είναι σε άλλο επίπεδο τώρα.


"Όπως πάντα, θέλω πραγματικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Andrea, στον Alain και σε ολόκληρη την ομάδα που έκαναν αυτό να συμβεί".

Post a Comment

Previous Post Next Post