Η χρήση υβριδισμού από τις ομάδες του WRC θα γίνει με στρατηγική, σύμφωνα με τον Matton



Ο επικεφαλής του τμήματος rally της FIA, Yves Matton, αποκαλύπτει πως η χρήση του υβριδικού κινητήρα των νέων αυτοκινήτων θα γίνεται με βάση κάποιων στρατηγικών σχεδίων, τα οποία θα είναι ίδια για όλους τους οδηγούς.


Από το 2022, το WRC μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς πλέον τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν υβριδικό κινητήρα ισχύους 100kW σε συνδυασμό με τον υπάρχων κινητήρα εσωτερικής καύσης.


Όλες οι ομάδες του WRC έχουν έτοιμα τα αυτοκίνητά τους για την ερχόμενη σεζόν και έχουν ήδη κάνει τις πρώτες δοκιμές με τα νέα υβριδικά αυτοκίνητα παρά το γεγονός πως υπήρχαν καθυστερήσεις και προβλήματα από την πλευρά της Cmpact Dynamics.


"Έχουμε τις βασικές αρχές", δήλωσε ο Matton.


"Κυρίως θα χρησιμοποιείται σε κάποιους δημόσιους δρόμους με φουλ ηλεκτρική λειτουργία.


"Θα χρησιμοποιείται στην αρχή των ειδικών διαδρομών, επίσης όπου θα έχεις τόσο το υβριδικό όσο και τον κινητήρα της εσωτερικής καύσης που θα σου δίνει πλήρη ισχύ και στη συνέχεια κάτω από συνθήκες θα χρησιμοποιείται στις ειδικές διαδρομές για να φέρει επιπλέον απόδοση στο αυτοκίνητο ακολουθώντας διάφορα προγράμματα για να είσαι σε θέση να τα διαλέξεις.


"Δε θα έχεις ένα κουμπί για να χρησιμοποιήσεις την ισχύ, θα είναι περισσότερο ως λογισμικό και κάτω από συνθήκες θα έχεις την ισχύ.


"Θα έχεις ένα αριθμό από διαφορετικές στρατηγικές που θα είσαι σε θέση να επιλέξεις, αλλά ο οδηγός δεν θα είναι σε θέση να ορίσει τις στρατηγικές από μόνος του.


"Το σύστημα που δουλεύουμε πάνω σε αυτό αφορά για όλες τις ειδικές διαδρομές".

Post a Comment

Previous Post Next Post