Καθόλου ευχαριστημένος ο Neuville με την απόδοσή του και το αυτοκίνητό του στο Rally Σαρδηνίας



O Thierry Neuville δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με την εμφάνισή του, καθώς και με την απόδοση του Hyundai i20 Coupe WRC στο Rally Σαρδηνίας, κρατώντας ως μόνο θετικό τους πέντε επιπλέον βαθμούς από την Powerstage.


Αν και ο Βέλγος οδηγός τερμάτισε στην τρίτη θέση του αγώνα της Σαρδηνίας και πήρε τους πέντε έξτρα βαθμούς της Powerstage, δυσκολευόταν όλο το τριήμερο με τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου του και ειδικότερα με την αίσθηση που έπαιρνε από τους αποσβεστήρες, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για το Safari Rally και δε δούλεψαν θετικά για τον αγώνα της Σαρδηνίας.


Δυσκολία επίσης αντιμετώπισε και με το σύστημα υποβοήθησης κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους της πρώτης ημέρας του αγώνα.


Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως σε αυτόν τον αγώνα ο Neuville δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικός την πρώτη ημέρα χάνοντας αρκετό χρόνο σε σχέση με τους Sebastien Ogier και Elfyn Evans, ενώ είχε κλατάρισμα στην SS7, το οποίο τού στοίχισε σε δευτερόλεπτα.


"Η μόνη ευχαρίστηση που έχουμε από αυτό το τριήμερο είναι οι πέντε βαθμοί από την Powerstage για να είμαι ειλικρινής", δήλωσε ο Neuville.


"Για όλα τα υπόλοιπα, υπήρχε δυσκολία κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τριημέρου.


"Την πρώτη ημέρα, εγώ δεν το ένιωθα και ήμουν απλά αργός.


"Αλλά μετά ένιωσα σαν να γινόταν όλο και καλύτερα, αλλά ποτέ πραγματικά δε βρήκαμε αυτή τη μικρή διαφορά, η οποία σε κάνει να πας πραγματικά γρήγορα ή απλώς γρήγορα.


"Και αυτό που μας έλειπε όλο το τριήμερο ήταν πραγματικά να είμαστε σε θέση να παλέψουμε με τον Sebastien ή τον Elfyn".


Τέλος, ο ίδιος μίλησε σχετικά με τους αποσβεστήρες που χρησιμοποίησε στη Σαρδηνία, οι οποίοι προορίζονται για το Safari Rally: "Πίστευα πως θα δούλευαν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πηγαίναμε προς τη σωστή κατεύθυνση.


"Τα διαφορικά επίσης ίσως δεν ήταν τέλεια, αλλά ήμασταν με αυτό μέχρι το τέλος του αγώνα, οπότε υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν έκαναν άνετο το αυτοκίνητο και ίσως απλά με έκαναν να χάσω κάποια δέκατα εδώ κι εκεί και στο τέλος των ειδικών διαδρομών ήταν πολύς ο χρόνος.


"Τo Safari θα είναι διαφορετικό από την Ιταλία, όπως ήταν κι η Πορτογαλία.


"Έχουμε κάποιες ιδέες, προφανώς στο set-up που είχα πάρει μαζί με τους μηχανικούς μου ίσως δεν ήταν η καλύτερη επιλογή πριν έρθουμε εδώ.


"Κόλλησα με τα ίδια διαφορικά όπως και στην Πορτογαλία, το οποίο το έκαναν δύσκολο, καθώς δεν είναι ο μοναδικός λόγος, αλλά για το Safari έχουμε μια νέα παρτίδα διαφορικών.


"Θα πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί εκεί.


"Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, επειδή πριν την Πορτογαλία είχαν μόνο μιάμιση μέρα για να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο.


"Λυπάμαι που δεν μπορούσα να αποδώσω αυτό το τριήμερο, αλλά τουλάχιστον γυρίζουμε σπίτι με ένα βάθρο για την ομάδα.


"Θα έρθουν καλύτερες μέρες".

Post a Comment

Previous Post Next Post