Latvala - O Ogier ήταν σε διαφορετικό επίπεδο στο Rally Σαρδηνίας



O Jari-Matti Latvala πιστεύει πως ο Sebastien Ogier βρισκόταν σε άλλο επίπεδο στον αγώνα της Σαρδηνίας σε σχέση με αυτόν της Πορτογαλίας δίνοντας από την αρχή ψήφο εμπιστοσύνης στον τελευταίο όσον αφορά τη νίκη.


Ο Γάλλος οδηγός κατάφερε να κερδίσει για τέταρτη φορά στην καριέρα του το Rally Σαρδηνίας παρά το γεγονός πως την πρώτη ημέρα εκκινούσε πρώτος μέσα στις ειδικές διαδρομές και καθάριζε το δρόμο για τους οδηγούς που τον ακολουθούσαν, με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο.


Ωστόσο, χάριν στη σταθερότητα και την ταχύτητα που διαθέτει κι εκμεταλλευόμενος το πρόβλημα του πρωτοπόρου Ott Tanak κατάφερε να σκαρφαλώσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και να σκοράρει 27 βαθμούς.


"Ο Seb ήταν σε διαφορετικό επίπεδο από ότι στην Πορτογαλία ανοίγοντας το δρόμο", δήλωσε ο Latvala.


"Μπρούσα να δω στο πρώτο πέρασμα του shakedown πόσο αφοσιωμένος ήταν.


"Ήταν ο ταχύτερος για πρώτο αυτοκίνητο στο δρόμο από το πρώτο πέρασμα του shakedown και του είπα 'αν μπορείς να έχεις αυτή την ταχύτητα, μπορείς να νικήσεις τον αγώνα'.


"Είχε αυτή την ταχύτητα και τελικά τον νίκησε.


"Φυσικά υπήρχε πάντα το σκούπισμα, οπότε χωρίς το πρόβλημα του Ott Tanak δεν θα ήταν δυνατόν για τον Seb να νικήσει.


"Αν βρίσκονταν σε παρόμοια θέση εκκίνησης, θα μάχονταν για τη νίκη μαζί, αλλά έχω την αίσθηση ότι ακόμα ο Seb θα είχε κερδίσει.


"Δεν μπορούσα καν να φανταστώ ότι θα έχουμε ένα τέτοιου είδους αποτέλεσμα εδώ.


"Ήρθαμε εδώ και σκέφτηκα ότι εντάξει, αν μπορούμε να πάρουμε ένα βάθρο, θα ήταν φανταστικό, διότι η απόδοση της Hyundai στην Πορτογαλία ήταν πολύ δυνατή.


"Κανονικά είναι πραγματικά πολύ δυνατοί σε αυτόν τον αγώνα και η Toyota δεν έχει κερδίσει στην Ιταλία από το 1994 με τον Didier Auriol, αλλά τα πράγματα άλλαξαν και πρέπει να πω ότι είμαστε πραγματικά χαρούμενοι με αυτό το αποτέλεσμα.


"Το αυτοκίνητο ήταν αξιόπιστο και σταθερό, αλλά και οι οδηγοί.


"Επίσης, έκαναν μια εξαιρετική δουλειά επιλέγοντας το πού θα πιέσουν και το πού όχι.


"Επιπλέον, είχαμε λίγη τύχη που η Hyundai είχε κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα".

Post a Comment

Previous Post Next Post