Μικρή η πιθανότητα πλήρους σεζόν για τον Ogier το 2022, σύμφωνα με τον Latvala



Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing WRT, Jari-Matti Latvala, θέλει να κρατήσει τους ίδιους οδηγούς για το 2022 αν και πιστεύει πως οι πιθανότητες του Sebastien Ogier για πλήρη σεζόν είναι μικρές.


Ο Γάλλος οδηγός είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2019 πως θα συνταξιοδοτηθεί από το WRC στο τέλος του 2022, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε να τερματίσει την καριέρα του στο WRC με τόσο μικρό αριθμό αγώνων που έφερε η πανδημία του κορωναϊού.


Ωστόσο, υπάρχουν έντονες φήμες πως ο Ogier θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την Toyota για μια ακόμη σεζόν κάνοντας επιλεγμένους αγώνες, κάτι που έχει φέρει σε δύσκολη θέση την ιαπωνική ομάδα, η οποία θα πρέπει να βρει έναν επιπλέον οδηγό που θα μοιράζεται το τρίτο Yaris WRC με τον πρώτο.


"Ποτέ μη λες ποτέ", δήλωσε ο Latvala.


"Υπάρχει μια πιθανότητα, αλλά πιστεύω πως είναι μικρή.


"Πιστεύω πως ο Sebastien είναι σαν τον Sebastien Loeb.


"Πιστεύω πως θέλει να πειραματιστεί σε κάτι άλλο, τον έχουμε δει στο Porsche Carrera Cup πριν μερικά χρόνια και νομίζω πως έχει δοκιμάσει ένα μονοθέσιο της Formula 1.


"Επίσης, έχει ευκαιρίες σε άλλα πρωταθλήματα.


"Νομίζω πως έχει ενδιαφέρον να κάνει κάτι άλλο και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω πως θα κοιτάξει ίσως να κάνει μισή σεζόν.


"Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά αυτή τη στιγμή ακόμα είναι στη μισή σεζόν.


"Είμαστε σε συζητήσεις με τον Sebastien.


"Δεν έχει επιβεβαιώσει για την πλήρη σεζόν, έχει πει ξεκάθαρα ότι ίσως θα κάνει μισή σεζόν και αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε τώρα.


"Θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε μισή σεζόν για εκείνον και στη συνέχεια φυσικά αν έχουμε μισή σεζόν για τον Sebastien, θα χρειαστεί ένας επιπλέον οδηγός για να καλύψει το υπόλοιπο μισό της σεζόν.


"Ακόμα χρειαζόμαστε το calendar του 2022 για να αποφασίσουμε τους αγώνες".


Τέλος, ο ίδιος ανέφερε κάποιες πιθανές επιλογές οδηγών που εξετάζει η Toyota για την επόμενη σεζόν αν ο Ogier κάνει μερικό πρόγραμμα: "Ο Teemu Suninen και μετά υπάρχει ο Lappi σίγουρα και ο Sordo, ο Dani οδηγεί αρκετό καιρό για την Hyundai.


"Πιστεύω πως εκείνος είναι περισσότερο άνετος με αυτό, αλλά σίγουρα σε οποιαδήποτε περίπτωση μας ενδιαφέρει.


"Επίσης, υπάρχει ένα ανερχόμενο αστέρι, ο Jari Huttunen, ο οποίος νίκησε το WRC2 στη Σαρδηνία.


"Υπάρχουν ακόμα μερικοί οδηγοί που μπορείς να επιλέξεις, οπότε ακόμα κι αν η Hyundai έκλεισε συμφωνίες με τους τωρινούς της οδηγούς και από την πλευρά μας θέλουμε να κρατήσουμε τους τωρινούς οδηγούς στην ομάδα μας, είμαι κάπως αισιόδοξος ότι θα έχουμε τους ίδιους οδηγούς για την επόμενη χρονιά και ακόμα υπάρχει μια καλή επιλογή για αυτή τη μία θέση οδηγού για την επόμενη χρονιά".

Post a Comment

Previous Post Next Post