Ο Fowler για την εγκατάλειψη του Rovanpera στο Rally Πορτογαλίας



Ο τεχνικός διευθυντής της Toyota Gazoo Racing WRT, Tom Fowler, εξηγεί το λόγο εγκατάλειψης του Kalle Rovanpera στο Rally Πορτογαλίας, ο οποίος αφορούσε κυρίως το θέμα επισκευής του αυτοκινήτου και το χρονοδιάγραμμα αυτού.


Ο Φινλανδός οδηγός εγκατέλειψε πριν την έναρξη της SS14 του Rally Πορτογαλίας, δηλαδή στο δεύτερο σκέλος της δεύτερης ημέρας, μετά από τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε με το Toyota Yaris WRC, το οποίο αφορούσε την ανάρτηση και το σασί.


Οι μηχανικοί της ιαπωνικής ομάδας αποφάσισαν να μη συνεχίσει ο Rovanpera για το υπόλοιπο της ημέρας, με σκοπό να φέρει το αυτοκίνητο πίσω στο Service Park και να έχουν τρεις ώρες να το επιδιορθώσουν για να εκκινήσει την επόμενη ημέρα με τους κανονισμούς του Rally2.


Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως αν ο Rovanpera συνέχιζε και ολοκλήρωνε τη δεύτερη ημέρα, τότε οι μηχανικοί του θα είχαν λιγότερο από μια ώρα για να επιδιορθώσουν τη ζημιά του αυτοκινήτου του έναντι των τριών ωρών που είχαν λόγω της εγκατάλειψής του. 


"Ο Kalle μας έστειλε κάποιες φωτογραφίες από το εν λόγω μέρος του αυτοκινήτου και είχαμε μια απόφαση να πάρουμε", δήλωσε ο Fowler.


"Η απόφαση δεν επηρέασε μόνο την Πορτογαλία, αλλά με μια γρήγορη επιστροφή στη Σαρδηνία, η οδήγηση και η καταστροφή του σασί θα έκανε πιο περίπλοκο το γεγονός να πάρει ένα αυτοκίνητο τέλειο για την Ιταλία.


"Θα έπρεπε να τοποθετήσουμε το σασί τσαπατσούλικα για να το κάνουμε σωστό στο τέλος της δεύτερης ημέρας στην Πορτογαλία και στη συνέχεια να το στείλουμε πίσω στη Φινλανδία πριν να μπορέσει να πάει στη Σαρδηνία.


"Αν είχε συνεχίσει, αυτό θα σήμαινε ένα πενταήμερο ταξίδι στη Φινλανδία για να είναι το αυτοκίνητο έτοιμο για τη Σαρδηνία.


"Βασικά το εν λόγω μέρος ήταν στα τελευταία του.


"Υπήρχε μια αστοχία στα τελευταία 100 μέτρα της προηγούμενης ειδικής διαδρομής.


"Το αυτοκίνητο ήταν καλό για το δρόμο, αλλά δε θα δούλευε μέσα στην ειδική διαδρομή".

Post a Comment

Previous Post Next Post