Neuville - Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Hyundai



Ο Thierry Neuville πιστεύει πως είναι μια δύσκολη στιγμή για την Hyundai οι τρεις σερί εγκαταλείψεις από την πρώτη θέση των αγώνων όντας αισιόδοξος για το υπόλοιπο της σεζόν και για την ανεύρεση λύσεων στα θέματα αξιοπιστίας.


Ο Βέλγος οδηγός βρισκόταν στην πρωτοπορία του Safari Rally Κένυας από το πρωί της Παρασκευής μέχρι το τέλος του Σαββάτου έχοντας χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του και όντας ταχύτερος σε τέσσερις ειδικές διαδρομές.


Ωστόσο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το τέλος της πρώτης ειδικής διαδρομής της Κυριακής όταν μετά την έξοδο μιας αριστερής στροφής το πίσω δεξί αμορτισέρ του i20 Coupe WRC έσπασε, με τον θόλο να ακουμπάει τον τροχό και το πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου να είναι εμφανώς χαμηλωμένο.


Όπως δήλωσε ο ίδιος σε κάμερα του WRC+, πιστεύει πως η ζημιά στον αποσβεστήρα προϋπήρχε και πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να διορθώσει αυτή τη ζημιά, με σκοπό να συνεχίσει τον αγώνα του.


Με την εγκατάλειψη αυτή, ο Neuville δε σκόραρε κανένα βαθμό στο Safari Rally Κένυας παραμένοντας ωστόσο τρίτος στο πρωτάθλημα οδηγών, με τον Sebastien Ogier να αυξάνει τη διαφορά του από αυτόν στους 56 βαθμούς.


"Βασικά πήγαμε σε μια πολύ αργή αριστερή στροφή και στην έξοδο ξαφνικά ένιωσα ότι κάτι έσπασε στο αυτοκίνητο", δήλωσε ο Neuville.


"Προσπαθήσαμε να τερματίσουμε στην ειδική διαδρομή και μετά από διερεύνηση είδαμε ότι το αμορτισέρ καταστράφηκε και ναι, έπρεπε να εγκαταλείψουμε εκεί.


"Δυστυχώς, είναι μεγάλη απογοήτευση, όχι μόνο για μένα, για ολόκληρη την ομάδα.


"Και είναι μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα να στεκόμαστε μαζί μετά από τρεις αγώνες σερί να εγκαταλείπουμε την πρωτοπορία με ζημιά στην ανάρτηση.


"Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να μείνω με την ομάδα, πιστεύω πως μάχομαι εντελώς σκληρά και οπωσδήποτε θα προσπαθήσουμε και θα βρούμε κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα και θα παλέψουμε πίσω ακόμα σκληρότερα προς το τέλος της χρονιάς.


"Ένιωθα άνετος μέσα στο αυτοκίνητο και όλα δούλευαν καλά.


"Δυστυχώς, μεγάλη έκπληξη εκείνο το πρωί όταν ο αποσβεστήρας χάλασε, αλλά γνωρίζαμε πως θα ήταν ένας σκληρός αγώνας.


"Νομίζω πως ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό και κάναμε τη δουλειά, εγώ και ο Martijn μέσα στο αυτοκίνητο, όπως και οι μηχανικοί, όλοι δούλευαν σκληρά.


"Το κίνητρο είναι ακόμα εκεί, αλλά δυστυχώς η τύχη λείπει.


"Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα επιστρέψουμε δυνατότεροι και έχω μεγαλύτερη χαρά προς το τέλος της σεζόν".

Post a Comment

Previous Post Next Post