Rally Σαρδηνίας - 1η Μέρα - 1ο Loop: Στην κορυφή ο Tanak, εγκατάλειψη του Rovanpera



Μετά το τέλος του πρώτου σκέλους της πρώτης ημέρας του Rally Σαρδηνίας, ο Ott Tanak είναι o πρωτοπόρος του αγώνα, με τους Dani Sordo και Sebastien Ogier να ακολουθούν.


O Ott Tanak είναι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στις τέσσερις ειδικές διαδρομές του πρωινού σκέλους και έχτισε μια διαφορά 16,9 δευτερολέπτων σε σχέση με τους αντιπάλους του.


O Dani Sordo πέρασε στη δεύτερη θέση μετά την εγκατάλειψη του Rovanpera κάνοντας το 1-2 της Hyundai, με τον ίδιο να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό με το αυτοκίνητό του και με τα ελαστικά.


Ο Sebastien Ogier συμπληρώνει την τριάδα και έχασε χρόνο σε σχέση με τον Sordo στις SS3 και SS4, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του και απέχει από τη δεύτερη θέση 1,8 δευτερόλεπτα. 


Ο Thierry Neuville ανέβηκε στην τέταρτη θέση από την έκτη μετά το τέλος της SS4 εκμεταλλευόμενος το λάθος του Takamoto Katsuta και την εγκατάλειψη του Rovanpera σε αυτή την ειδική διαδρομή παρά το γεγονός πως δυσκολευόταν με το σύστημα υποβοήθησης. Ο Βέλγος οδηγός δυσκολευόταν με το αυτοκίνητό του στις πρώτες δύο ειδικές διαδρομές, ενώ βελτίωσε την απόδοσή του στις τελευταίες δύο ειδικές διαδρομές. 


Ο Katsuta έπεσε στην πέμπτη θέση μετά το λάθος που έκανε στην SS4, όπου έσβησε ο κινητήρας του Yaris WRC και πήγε ευθεία χτυπώντας μια αχυρόμπαλα, το οποίο του κόστισε περίπου δέκα δευτερόλεπτα.


Πίσω του για 1,2 δευτερόλεπτα είναι ο Elfyn Evans, ο οποίος δεν ένιωθε άνετα μέσα στο αυτοκίνητό του και έχανε χρόνο σε σχέση με τους αντιπάλους του.


Τη δεκάδα κλείνουν οι Gus Greensmith, ο οποίος πλαγιολίσθησε σε μια αριστερή στροφή και βρέθηκε με τις δύο ρόδες σε ένα χαντάκι στην SS1, Pierre-Louis Loubet, Mads Ostberg από το WRC2 και Marco Bulacia από το WRC2.


O Teemu Suninen είχε έξοδο στην πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα της Σαρδηνίας και κόλλησε σε ένα χαντάκι, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει για την υπόλοιπη ημέρα. Το συμβάν έγινε όταν προσέγγιζε μια δεξιά στροφή και πλαγιολίσθησε, με αποτέλεσμα οι πίσω ρόδες να βγουν εκτός δρόμου και να καταλήξει τελικά σε χαντάκι. Ωστόσο, η M-Sport Ford ανακοίνωσε πως ο Φινλανδός οδηγός θα εκκινήσει κανονικά αύριο σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2. 


O Kalle Rovanpera ήταν στη δεύτερη θέση κι αναγκάστηκε να σταματήσει στην SS4, όπου πρέπει να χτύπησε κάπου στο δρόμο και έσπασε την μπροστινή δεξιά ανάρτηση. Ο Φινλανδός οδηγός πήγαινε πολύ σιγά μέσα σε αυτή την ειδική διαδρομή και μάλιστα σταμάτησε για να τον περάσει ο Takamoto Katsuta, ώστε να μην τον καθυστερήσει. Τέλος, στην SS2 έσβησε ο κινητήρας του Toyota Yaris WRC για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ στο τέταρτο split της SS3 ήταν ταχύτερος του Tanak, αλλά έχασε τελικά χρόνο προς το τέλος της εν λόγω ειδικής διαδρομής. 


Η τέταρτη ειδική διαδρομή καθυστέρησε να εκκινήσει για 13 λεπτά, καθώς έπρεπε να την καθαρίσουν μετά από ατύχημα που έγινε στο πρώτο πέρασμά της.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:









Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS4: 






Post a Comment

Previous Post Next Post