Rally Σαρδηνίας - 1η Μέρα - 2ο Loop: Διαφορά ασφαλείας για τον Tanak



Μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του Rally Σαρδηνίας, o Ott Tanak αύξησε τη διαφορά του από τους αντιπάλους του, με τους Dani Sordo και Sebastien Ogier να ακολουθούν.


O Ott Tanak παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης αποκτώντας μια απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους του και σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην SS5. Μάλιστα, ο ίδιος βγήκε έξω από το αυτοκίνητό του όταν ολοκλήρωσε την τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας, καθώς ένιωθε δονήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της ειδικής διαδρομής και φοβήθηκε για ζημιά στην ανάρτηση, όπως είχε γίνει στον αγώνα της Πορτογαλίας.


O Dani Sordo πήρε πίσω τη δεύτερη θέση από τον Sebastien Ogier μετά το τέλος της SS6 και ήταν ο μοναδικός οδηγός που έσπασε πρώτος την πλήρη κυριαρχία του Tanak στις κερδισμένες ειδικές διαδρομές όντας ταχύτερος στις SS6, SS7 και SS8.


Ο Sebastien Ogier συμπληρώνει την τριάδα, ενώ ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά το τέλος της SS5, αλλά τελικά έπεσε στην τρίτη μετά την έκτη ειδική διαδρομή, με τη διαφορά του από τον Sordo να έχει αυξηθεί στα 16,8 δευτερόλεπτα.


O Elfyn Evans ανέβηκε στην τέταρτη θέση εκμεταλλευόμενος το λάθος του Thierry Neuville στην προτελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας και σε σχέση με το πρωί στο μεσημβρινό σκέλος ένιωθε πιο άνετα με το αυτοκίνητό του. Η διαφορά των δύο οδηγών είναι στα 1,2 δευτερόλεπτα.


Ο Thierry Neuville έπεσε στην πέμπτη θέση μετά το τέλος της SS7, αφού είχε μια επαφή με το πίσω δεξί μέρος του αυτοκινήτου του με ένα ανάχωμα, με αποτέλεσμα να έχει κλατάρισμα στο πίσω δεξί ελαστικό και να κάνει ζημιά σε αυτό το μέρος του αυτοκινήτου χάνοντας περίπου 15 δευτερόλεπτα. Επίσης, ο Βέλγος οδηγός πίεζε πολύ στην SS8 σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο εκεί, με σκοπό να μειώσει τη διαφορά του από τον Evans, ενώ είχε επαφή με μια πόρτα με το μπροστινό δεξί μέρος του αυτοκινήτου του σε μια αριστερή φουρκέτα της SS6.

 

Ο Takamoto Katsuta έπεσε κατά μία θέση και πλέον είναι έκτος, καθώς έχασε κάποιο χρόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κινητήρας του Yaris WRC έσβησε από μια φορά στις SS5 και SS6, με αποτέλεσμα να αποσυντονιστεί και είναι πιο προσεκτικός.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Mads Ostberg από το WRC2, Jari Huttunen από το WRC2, Yohan Rossell από το WRC3 και Marco Bulacia από το WRC2. 


O Pierre-Louis Loubet βρισκόταν στην όγδοη θέση μέχρι την έναρξη της SS7 και έπεσε εκτός δεκάδας, καθώς δεν είχε καθόλου φρένα κατά τη διάρκεια της SS7 χάνοντας πάνω από δύο λεπτά.


Ο Gus Greensmith αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη λίγα χιλιόμετρα μετά την έναρξη της SS8 με πιθανό πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης, ενώ στη συνέχεια συνέχισε μέσα στην ειδική διαδρομή βάζοντας το road mode σε λειτουργία και αφού άφησε τον Loubet να περάσει, με το συνοδηγό του να βρίσκεται συνεχώς σε επικοινωνία με τους μηχανικούς της M-Sport Ford. Τελικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν όντας μόλις δύο χιλιόμετρα μέσα στην SS8, με τον Greensmith να αναφέρει διαρροή λαδιού. Νωρίτερα ο ίδιος δήλωσε μετά το τέλος της SS5 ότι δυσκολευόταν με αυτοκίνητό του και ότι θα έκανε αλλαγές στο set-up για τις επόμενες ειδικές διαδρομές.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:








Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS8: 






Post a Comment

Previous Post Next Post