Rally Σαρδηνίας - 2η Μέρα - 1ο Loop: Πέρασε μπροστά ο Ogier, εγκατάλειψη του Tanak


Μετά το τέλος του πρωινού σκέλους της δεύτερης ημέρας, ο Sebastien Ogier είναι πλέον ο πρωτοπόρος του αγώνα, με τους Dani Sordo και Elfyn Evans να ακολουθούν.


O Sebastien Ogier βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης ύστερα από την εγκατάλειψη του Ott Tanak όντας ταχύτερος στην SS10 και στην SS12.


Ο Dani Sordo είναι δεύτερος χάνοντας περίπου 12 δευτερόλεπτα στην SS9, αφού έσβησε ο κινητήρας του i20 Coupe WRC όταν πέρασε από ένα water splash, ενώ στην επόμενη ειδική διαδρομή δεν ένιωθε άνετα με το αυτοκίνητό του.


Ο Elfyn Evans συμπληρώνει την τριάδα και για το μόνο θέμα που παραπονέθηκε ήταν για τη συμπεριφορά των ελαστικών μετά το τέλος της δέκατης ειδικής διαδρομής, ενώ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS11.


Πίσω του είναι ο Thierry Neuville για 8,5 δευτερόλεπτα, ο οποίος δυσκολεύτηκε με τη συμπεριφορά του i20 Coupe WRC και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την SS10 χρησιμοποιεί αμορτισέρ που προορίζονται για το Safari Rally, τα οποία δεν τον βοήθησαν. Ωστόσο, έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS12.


Ο Takamoto Katsuta είναι στην πέμπτη θέση και παραλίγο να βγει εκτός δρόμου στην SS10 όταν πέρασε πάνω από μια μεγάλη πέτρα, με αποτέλεσμα το Yaris WRC να αναπηδήσει και να προκληθεί ζημιά στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Επίσης, στην τελευταία ειδική διαδρομή του πρώτου σκέλους έπαθε διπλό κλατάρισμα sto πίσω αριστερό και μπροστά δεξί ελαστικό, με αποτέλεσμα να χάσει κάποιο χρόνο.


Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Mads Ostberg από το WRC2, Jari Huttunen από το WRC2, Yohan Rossel από το WRC3, Pepe Lopez από το WRC3 και Jan Solans από το WRC3. 


O Ott Tanak αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην SS12 όταν χτύπησε μια πέτρα, με αποτέλεσμα να σπάσει την πίσω ανάρτηση του i20 Coupe WRC. Ωστόσο, ο ίδιος είχε χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τους αντιπάλους του και ήταν άνετα στην πρώτη θέση μέχρι αυτό το συμβάν γράφοντας μάλιστα σήμερα τον ταχύτερο χρόνο στην SS9. 


O Pierre-Louis Loubet παραμένει εκτός δεκάδας μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε χθες με τα φρένα και δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τους χρόνους που έγραψε σήμερα, ενώ είχε ζημιά στον μπροστινό προφυλακτήρα μετά από ένα water splash της SS11, με αποτέλεσμα οι γρίλιες να έχουν βγει από τη θέση τους. Τέλος, ο ίδιος έχασε πάνω από δύο λεπτά στην SS12, καθώς σταμάτησε μέσα στην ειδική διαδρομή πιστεύοντας πως κάτι καιγόταν.


Οι Teemu Suninen και Kalle Rovanpera βρίσκονται εκτός δεκάδας κι εκκίνησαν κανονικά σήμερα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2.


O Gus Greensmith εκκίνησε κανονικά σήμερα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην SS12 λόγω πιθανού μηχανικού προβλήματος.


Όσον αφορά τα ελαστικά που επέλεξαν σήμερα οι οδηγοί για αυτό το σκέλος, οι Ogier και Rovanpera πήραν μαζί τους 4 σκληρές γόμες και 2 μαλακές γόμες, ενώ οι οδηγοί της M-Sport Ford επέλεξαν 2 σκληρά ελαστικά και 4 μαλακά ελαστικά. Οι Sordo, Loubet, Tanak, Katsuta, Evans και Neuville πήραν τρία μαλακά ελαστικά και τρία σκληρά ελαστικά.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:








Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS12: 




Post a Comment

Previous Post Next Post