Rally Σαρδηνίας - 3η Μέρα: 1-2 της Toyota με τον Ogier νικητή



Ο αγώνας της Σαρδηνίας ολοκληρώθηκε με τον Sebastien Ogier στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και τους Elfyn Evans και Thierry Neuville να ακολουθούν.


Ο Sebastien Ogier τερμάτισε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα κάνοντας διαχείριση σήμερα της πρωτοπορίας του, ενώ πήρε μόνο δύο βαθμούς από την PS. 


Ο Elfyn Evans συμπληρώνει το 1-2 της Toyota γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στις SS17 και SS19, ενώ στην Powerstage έσβησε ο κινητήρας του Yaris WRC μετά από ένα water splash, με αποτέλεσμα να χάσει 18,3 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, από το καπό βγήκε άσπρος καπνός, αλλά κατάφερε να συνεχίσει και να βάλει μπροστά το αυτοκίνητό του.


O Thierry Neuville συμπληρώνει το βάθρο του Rally Σαρδηνίας όντας ταχύτερος στην SS18 και στην Powerstage, όπου και πήρε τους πέντε έξτρα βαθμούς από την Powerstage.


Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος δεν ήταν στο όριο σήμερα, καθώς ήθελε να αποφύγει τα περιττά ρίσκα και τυχόν λάθος του.


Tη δεκάδα συμπληρώνουν οι Jari Huttunen, Mads Ostberg, Yohan Rossel, Pepe Lopez, Marco Bulacia και  Martin Prokop.


Οι Dani Sordo και Ott Tanak εκκίνησαν κανονικά σήμερα σύμφωνα με τους κανονισμούς του Rally2, με τον τελευταίο να παίρνει τους τέσσερις επιπλέον βαθμούς από την PS.


Άλλος ένας οδηγός που εκκίνησε σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 ήταν ο Gus Greensmith, ο οποίος και σήμερα αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με χθες, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος της SS18.


O Kalle Rovanpera τερμάτισε εκτός δεκάδας και πήρε ποινή 70 δευτερολέπτων, καθώς άργησε επτά λεπτά να εκκινήσει στην SS18, με τον ίδιο να επισκευάζει το αυτοκίνητό του μετά από ζημιά που υπέστη σε water splash. Τέλος, πήρε τους τρεις επιπλέον βαθμούς από την PS.


Όσον αφορά τα ελαστικά, ο Ogier επέλεξε να πάρει μια σκληρή γόμα και τέσσερις μαλακές, ο Katsuta τρεις μαλακές και τρεις σκληρές, ενώ ο Greensmith έξι μαλακές. Επίσης, οι Neuville και Evans πήραν δύο μαλακά ελαστικά και τέσσερα σκληρά ελαστικά, ενώ οι Suninen, Sordo, Tanak και Rovanpera πέντε μαλακά.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:








Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:






Post a Comment

Previous Post Next Post