Rally Σαρδηνίας - 2η Μέρα - 2ο Loop: Άνετος ο Ogier, ατύχημα του Sordo [+φωτο]



Μετά το τέλος του δεύτερου σκέλους της δεύτερης ημέρας, o Sebastien Ogier είναι στην πρωτοπορία του αγώνα, με τους Elfyn Evans και Thierry Neuville να ακολουθούν.


Ο Sebastien Ogier παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης αυξάνοντας τη διαφορά του από τους αντιπάλους του, αφού έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην SS13, SS14 και SS15.


Ο Evans ανέβηκε στη δεύτερη θέση και παραπονέθηκε πως δεν είχε μεγάλη πρόσφυση κατά τη διάρκεια της SS14, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πιέσει όσο θα ήθελε. Τέλος, έγραψε τον καλύτερο χρόνο στην SS16 αυξάνοντας τη διαφορά του από τον Thierry Neuville, η οποία είναι στα 22,7 δευτερόλεπτα.


O Neuville συμπληρώνει την τριάδα και έγραψε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στην SS14, ενώ δεν ήταν ευχαριστημένος με τη θερμοκρασία και τη συμπεριφορά των δύο οπίσθιων ελαστικών κατά τη διάρκεια της SS13. Τέλος, στην SS15 ο κινητήρας του i20 Coupe WRC έσβησε ξαφνικά, με αποτέλεσμα να χάσει δευτερόλεπτα, ενώ έλειπε μέρος από τον πίσω προφυλαχτήρα στην αριστερή μεριά του αυτοκινήτου.


Στην τέταρτη θέση είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος σταμάτησε μόλις δέκα μέτρα μετά την έναρξη της SS15, καθώς ξέχασε να βγάλει την κουβέρτα που καλύπτει το ψυγείο. O συνοδηγός του, Daniel Barritt, κατέβηκε από το αυτοκίνητο για την αφαιρέσει. Αυτή η κουβέρτα μπαίνει πάνω από το ψυγείο μόνο στα rod section, ώστε να διατηρήσει τη θερμοκρασία του ψυγείου σταθερή πριν την έναρξη μιας ειδικής διαδρομής. Αν αυτή η κουβέρτα παραμείνει κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών, τότε ο κινητήρας κινδυνεύει από υπερθέρμανση.


Tη δεκάδα συμπληρώνουν οι Jari Huttunen, Mads Ostberg, Yohan Rossel, Pepe Lopez, Jan Solans και Marco Bulacia.


O Dani Sordo βρισκόταν στη δεύτερη θέση και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην SS15 μετά από ατύχημα που είχε. Το συμβάν αυτό έγινε όταν ο Ισπανός οδηγός πέρασε πάνω από μια πέτρα, με αποτέλεσμα να σπάσει το πίσω δεξί ψαλίδι και το αυτοκίνητο να στέκεται στο πλάι. Τέλος, ο ίδιος παραπονέθηκε για υποστροφή κατά τη διάρκεια της SS14.




O Teemu Suninen είχε τετ-α-κέ στην SS15 όταν προσέγγιζε μια αριστερή στροφή, όπου πλαγιολίσθησε και στη συνέχεια άργησε να εκκινήσει πάλι στην ειδική διαδρομή


Εκτός δεκάδας είναι ο Kalle Rovanpera, ο οποίος απέφυγε τα περιττά ρίσκα και στοχεύει στους βαθμούς της Powerstage αύριο.


Όσον αφορά τα ελαστικά για το δεύτερο σκέλος της δεύτερης ημέρας, ο Sordo επέλεξε να πάρει μαζί του 5 σκληρά και 2 μαλακά, ενώ ο Neuville 4 σκληρά και 2 μαλακά. Οι Ogier, Suninen, Katsuta, Evans και Rovanpera πήραν έξι σκληρά ελαστικά.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:








Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS16: 




Post a Comment

Previous Post Next Post