Safari Rally Κένυας - 4η Μέρα: Ανατροπή με τον Ogier νικητή, εκτός ο Neuville


Το Safari Rally Κένυας ολοκληρώθηκε με την ανατρεπτική νίκη του Sebastien Ogier μετά την εγκατάλειψη του Thierry Neuville στην πρώτη ειδική διαδρομή της τέταρτης ημέρας, με τους Takamoto Katsuta και Ott Tanak να ακολουθούν.


O Sebastien Ogier είναι ο μεγάλος νικητής του δραματικού Safari Rally Κένυας, το οποίο επέστρεψε μετά από 19 χρόνια στο WRC calendar. Ο Γάλλος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σήμερα στις SS14 και SS17, ενώ πήρε μόνο δύο βαθμούς από την Powerstage.


O Takamoto Katsuta τερμάτισε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης με αυτό το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο της καριέρας του. Μετά την εγκατάλειψη του Neuville, βρέθηκε στην πρωτοπορία του αγώνα, όπου την έχασε μετά το τέλος της SS17.


Ο Ott Tanak συμπλήρωσε το βάθρο και δεν μπόρεσε να πιέσει για τη δεύτερη θέση, αφού η διαφορά του είναι στα 47,7 δευτερόλεπτα από τον Katsuta, ενώ πήρε πέντε επιπλέον βαθμούς από την PS όντας ταχύτερος εκεί.


O Adrien Fourmaux ανέβηκε στην τέταρτη θέση μετά το τέλος της SS16 γράφοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τον ταχύτερο χρόνο στην SS16.


Πίσω του ακολουθεί ο ομόσταβλός του, Gus Greensmith, ο οποίος έχασε χρόνο σε σχέση με τον Fourmaux και επομένως έχασε τη θέση του, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι στα 9,9 δευτερόλεπτα.


Ο Kalle Rovanpera κατέκτησε την έκτη θέση του αγώνα και έφυγε με τέσσερις επιπλέον βαθμούς από την Powerstage.

O Elfyn Evans τερμάτισε δέκατος και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS15, ενώ σκόραρε τρεις βαθμούς στην PS. 


Ο Dani Sordo τερμάτισε εκτός δεκάδας, ο οποίος καθυστέρησε να φύγει από το Service Park σήμερα λαμβάνοντας ποινή 13 λεπτών και 20 δευτερολέπτων, καθώς οι μηχανικοί του εντόπισαν πρόβλημα με το σύστημα καυσίμου.


O Thierry Neuville αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το τέλος της SS14, καθώς χτύπησε μια πέτρα στη συγκεκριμένη ειδική διαδρομή, με αποτέλεσμα να σπάσει την πίσω δεξιά ανάρτηση του αυτοκινήτου του. Ο Βέλγος οδηγός βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα όλες τις ημέρες.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:










Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα:




Post a Comment

Previous Post Next Post