Safari Rally Κένυας - 3η Μέρα - 2o Loop: Κρατάει ο Neuville, δράμα για τον Tanak



Μετά το τέλος του δεύτερου σκέλους της τρίτης ημέρας του Safari Rally Κένυας, ο Thierry Neuville παραμένει στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με τους Takamoto Katsuta και Sebastien Ogier.


O Thierry βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και έχτισε μια διαφορά ασφαλείας από τον Takamoto Katsuta όντας ταχύτερος από αυτόν σε όλες τις ειδικές διαδρομές του μεσημεριού, με τη διαφορά τους να είναι στα δευτερόλεπτα. Τέλος, στην SS11 αναγκάστηκε να ελαττώσει ταχύτητα σε μια μεγάλη ευθεία, καθώς περνούσε μια ζέβρα από το δρόμο.


Ο Katsuta είναι δεύτερος και απομένει μια ημέρα ακόμα για να καταλάβει την καλύτερη θέση που θα έχει πετύχει στην καριέρα του στο WRC. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε πως έκανε αρκετά λάθη στην SS11.


O Sebastien Ogier ανέβηκε στην τρίτη θέση και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις SS11 και SS12 χάνοντας αρκετό χρόνο στην SS13, καθώς ήταν σαν να οδηγούσε στον πάγο όπως δήλωσε ο ίδιος.


Ο Ott Tanak έπεσε στην τέταρτη θέση και έχασε περίπου δύο λεπτά στην SS13, καθώς δεν είχε καθόλου ορατότητα από την πλευρά του και έπρεπε να σταματήσει για να καθαρίσει από μέσα το παρμπρίζ του.


Στην πέμπτη θέση είναι ο Gus Greensmith, ο οποίος δεν απειλεί και ούτε απειλείται από κάποιον άλλο οδηγό, ενώ σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην SS12. Ωστόσο, στην SS13 βγήκε εκτός δρόμου κι έχασε αρκετό χρόνο μέχρι να μπει πάλι στο σωστό δρόμο, καθώς γλίστραγε αρκετά ο δρόμος όταν άρχισε να βρέχει και αναγκάστηκε να σταματήσει πολλές φορές.


Ακολουθεί ο Adrien Fourmaux, ο οποίος βρέθηκε με τις δύο αριστερές ρόδες στον αέρα όταν ακούμπησε ένα ανάχωμα χώματος λίγα μέτρα πριν το watersplash και απέφυγε τα χειρότερα, καθώς θα μπορούσε να είχε ρολάρει το αυτοκίνητο.


Ο Kalle Rovanpera είναι έβδομος και έχασε λίγο χρόνο στην SS12, καθώς βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε στο γρασίδι όταν βρισκόταν στα μισά μιας δεξιάς στροφής.


Εκτός δεκάδας είναι οι Elfyn Evans και Dani Sordo, οι οποίοι έδωσαν τη δική τους μάχη, με τον πρώτο να επικρατεί, καθώς ο τελευταίος δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με την επίδοσή του και τη συμπεριφορά του Hyundai i20 Coupe WRC στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές του μεσημεριού.


Στην τελευταία ειδική διαδρομή της ημέρας άρχισε να βρέχει πολύ όταν ο Fourmaux ήταν μέσα στην ειδική διαδρομή, με τους οδηγούς να μην έχουν καθόλου πρόσφυση.


Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών διαδρομών:








Δείτε παρακάτω τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS13:




Post a Comment

Previous Post Next Post