Blog: Σωστή η μεταγραφή του Meeke από την Toyota?


Ο Kris Meeke είναι αναμφίβολα ο μοναδικός οδηγός του WRCπου διχάζει την κοινή γνώμη με τις εμφανίσεις του στο WRC. Όμως, αξιοσημείωτο αποτελεί το ερώτημα αν η Toyota έπραξε ορθά να τον εντάξει στο δυναμικό της για το 2019;
Πρώτα απ’ όλα, ο Βορειοϊρλανδός οδηγός έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι διαθέτει ταχύτητα, αφού σημειώνει ανταγωνιστικούς χρόνους σε όλες τις επιφάνειες των αγώνων είτε πρόκειται για χώμα είτε για άσφαλτο. Είναι οδηγός που μπορεί να χαρίσει νίκες στην ομάδα του και επομένως βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών έχοντας στο ενεργητικό τουμέχρι στιγμής 5 νίκες και 12 βάθρα. Επίσης, ο πρώην οδηγός της Citroen διαθέτει γνώσεις όσον αφορά την εξέλιξη του αυτοκινήτου, αφού εκείνος έστησε κι εξέλιξε το νέο Citroen C3 WRC και το κυριότερο είναι ο τομέας πάνω στον οποίο έχει σπουδάσει. Τέλος, όντας μαθητής του θρυλικού ColinMcRae, έχει αποκομίσει από εκείνον όχι μόνο τον τρόπο οδήγησής του, αλλά και τον τρόπο σκέψης του.
Από την άλλη πλευρά, το κύριο ελάττωμα του Meeke είναι η έλλειψη σταθερότητας. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα πολλά ατυχήματα που είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Citroen, τα οποία οφείλονταν τόσο σε λάθη του ίδιου όσο και του συνοδηγού του PaulNagle, παρά το γεγονός ότι τα χρεώθηκε μόνο ο πρώτος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο αγώνας της Αργεντινής το 2017 που όχι μόνο έφερε 14 τούμπες το C3 WRC στον αέρα στην 14η ειδική, αλλά είχε δύο εξόδους σε έναν μόλις αγώνα (SS4 ήταν η ειδική που είχε την πρώτη έξοδο και η SS14 ήταν η ειδική της επόμενης μέρας που είχε την δεύτερη έξοδο)! Η έλλειψη σταθερότητας και η πρόκληση συχνών ατυχημάτων ήταν οι βασικές αιτίες που εκδιώχθηκε από την Citroen στο πρώτο μισό του 2018, αφού έπρεπε να διαθέσει πολλά χρήματα για να φτιάξει από την αρχή το C3 WRC, και έτσι ανάγκασε τη γαλλική ομάδα να ψάξει για τον αντικαταστάτη του.
Παρόλο που η απόφαση του Tommi Makinen να δώσει την ευκαιρία στον Meeke να οδηγήσει το Yaris WRC την επόμενη χρονιά παραμένει ριψοκίνδυνη, η ιαπωνική ομάδα διαθέτει το δυνατότερο και γρηγορότερο line-upγια το 2019 και σίγουρα η ταχύτητα του Meeke θα προσφέρει περισσότερο θέαμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Post a Comment

Previous Post Next Post