Blog: Αποχώρηση με νόημα!



Η ένταξη του Esapekka Lappi στο δυναμικό της Citroen για την επόμενη χρονιά αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο, αφού θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.
Στους έως τώρα 17 μήνες παραμονής του στην Toyota, ο Φινλανδός οδηγός αποκόμισε πολλές γνώσεις από τον Tommi Makkinen, αλλά και εμπειρία με τα καινούρια αυτοκίνητα WRC. Η ξαφνική αποχώρηση του από την Toyota δεν προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο του WRC,  αφού ο ίδιος δεν παρευρέθηκε στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρίας στην Κολωνία, όπως έκαναν τα πληρώματα της ομάδας μετά το πέρας του RallyΓερμανίας. Ο νεαρός οδηγός της Toyota αντιλήφθηκε ότι ο Makinen είχε στρέψει την προσοχή του στον Kalle Rovanpera και τον Kris Meeke, οπότε έπρεπε να εξετάσει τις επιλογές του για την καινούρια σεζόν. Ακόμα και τώρα φημολογείται ότι ο Makinen δέχεται πιέσεις από τη διεύθυνση της Toyota για τον Rovanpera, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε τον Meeke ως πιθανή επιλογή για τρίτο οδηγό της Toyotaπριν την έναρξη του RallyΤουρκίας. Επιπλέον, ο ίδιος γνωρίζει πως δεν του αξίζει να θεωρείται τρίτος οδηγός, αφού αυτή τη στιγμή είναι τέταρτος στην κατάταξη για το πρωτάθλημα των οδηγών και αποδεδειγμένα έχει φέρει καλά αποτελέσματα για την ομάδα του. Άλλη μια χρονιά παραμονής του στην ιαπωνική ομάδα θα σήμαινε ότι θα βρισκόταν στη σκιά τόσο του Ott Tanak όσο και του Jari-Matti Latvala και πιθανόν να δεχόταν team orders, ώστε να ευνοηθούν βαθμολογικά οι τελευταίοι.
Εντούτοις, ο ερχομός του Lappi στη Citroen θα σημάνει μια νέα εποχή τόσο για τον ίδιο όσο και για τη γαλλική εταιρία. Ο Φινλανδός θα προαχθεί σε δεύτερος οδηγός της γαλλικής ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι θα πάψει να αντιμετωπίζεται ως τρίτος οδηγός και θα έχει περισσότερη εργοστασιακή υποστήριξη, αφού μόνο εκείνος και ο SebastienOgierθα παλέψουν για το πρωτάθλημα κατασκευαστών αν η Citroenαποφασίσει τελικά να αγωνιστεί μόνο με δυο αυτοκίνητα το 2019. Επίσης, το νέο C3 WRC θα αποτελέσει πρόκληση για εκείνον, καθώς θα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο του αυτοκίνητο, αλλά και να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ σε αυτό, ώστε όλα να κυλήσουν αρμονικά και ομαλά τη νέα σεζόν. Τέλος, έχοντας ως teammate του τον Πεντάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ogier, θα αποκομίσει τις συμβουλές και γνώσεις του τελευταίου και κυρίως πάνω στον τομέα «πρόσφυση», αφού ο Γάλλος είναι master σε αυτό τον τομέα.
Ο Esapekka Lappi είναι ένας φέρελπις νεαρός οδηγός με πολλές προοπτικές για το μέλλον, αφού, με λιγότερο από 18 μήνες παρουσίας του στο WRC, έχει ανέβει τέσσερις φορές στο βάθρο, μία εκ των οποίων στο υψηλότερο σκαλί του και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα για τους οδηγούς. Διαθέτει τη στόφα πρωταθλητή και δεν θέλει να μένει στάσιμος οδηγικά. Ρωτάει, μαθαίνει, αυτοβελτιώνεται και κυρίως πείθει τους συναθλητές του και τους υποστηρικτές του με τις εμφανίσεις του!

Post a Comment

Previous Post Next Post