Blog: Αναμενόμενη η παραμονή του Neuville στην Hyundai

Η ανανέωση του συμβολαίου του ThierryNeuville με την Hyundai Motorsport δεν αποτέλεσε καθόλου έκπληξη στους ακολούθους του WRC.
Οι Κορεάτες, από την αρχή που ξαναμπήκαν στον θεσμό, αμέσως προσέφεραν συμβόλαιο στον Neuville. Στο πρόσωπό του βρήκαν το ταλέντο που έψαχναν, καθώς και ένα οδηγό ικανό που θα μπορούσε να εξελίξει το i20 WRC. Ωστόσο, εκείνος ήταν κατώτερος των προσδοκιών, αφού είχε πολλές εγκαταλείψεις και ατυχήματα, παρά το γεγονός ότι έφερε κάποια καλά αποτελέσματα στην ομάδα. Το 2015 και το 2016 ήταν οι χρονιές που πολλοί τον χαρακτήρισαν ως ένα μη σταθερό οδηγό, ενώ η πόρτα εξόδου από την ομάδα έμοιαζε πιο πιθανή.
Παρόλα αυτά, οι ιθύνοντες της κορεάτικης ομάδας τον στήριξαν παρά την κακή του απόδοση και του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης προσφέροντάς του διετές συμβόλαιο. Κανείς δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε το 2017! Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ο Neuville βελτιώθηκε περαιτέρω οδηγικά, μπήκε στο πρωτάθλημα πιο δυναμικά, συγκεντρωμένα και ανταγωνιστικά, ενώ έχοντας εξελίξει ο ίδιος το καινούριο i20 Coupe WRC το έφερε στα μέτρα του και αυτός ήταν ο τέλειος συνδυασμός. Τις δύο αυτές χρονιές κατάφερε να κοιτάξει κατάματα τον Πεντάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή SebastienOgier και να είναι ο διεκδικητής του πρωταθλήματος. Μπορεί το 2017 να μην κατάφερε να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά φέτος έχει πολλές πιθανότητες. Στο φετινό πρωτάθλημα, ο Βέλγος σκέφτεται έξυπνα, αφού, λαμβάνοντας υπόψιν του τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματα του αυτοκινήτου σε κάθε αγώνα, γνωρίζει πού και πότε πρέπει να πιέσει και έχει ως κύριο στόχο τον τερματισμό.
Πριν την έναρξη του Rally Τουρκίας, η κορεάτικη ομάδα έκανε γνωστή την παραμονή του Neuville στην ομάδα με τριετές συμβόλαιο. Μάλιστα, ο Nandan δεν ήθελε να αφήσει τον πρώτο του οδηγό να φύγει και κατέφυγε σε δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε να κλείσουν μία συμφωνία παντρέματος του Neuville με την Hyundai. Επιπλέον, γνωρίζοντας ο ίδιος το αυτοκίνητο, το οποίο εξέλιξε, ουσιαστικά θα του είναι ευκολότερο να παλέψει για το πρωτάθλημα τα επόμενα τρία χρόνια από το να υπογράψει με μια καινούρια ομάδα, στην οποία έπρεπε να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ στο καινούριο αυτοκίνητο όπου άλλος οδηγός εξέλιξε. Ίσως όλοι αυτοί να είναι οι λόγοι που οδήγησαν τον Neuville στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Hyundai.

Post a Comment

Previous Post Next Post