Blog: Επιστροφή στα παλιά!


Η αποχώρηση του SebastienOgierαπό την Μ-Sportκαι ο ερχομός του στην Citroenήταν σχεδόν σίγουρα, δεδομένου των φημών που ξέσπασαν τον τελευταίο μήνα.
Το 2017 είναι η χρονιά που ο Γάλλος οδηγός έκανε το ντεμπούτο του με το FiestaWRC και ουσιαστικά έγραψε ιστορία με την M-Sport, αφού κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής με μία ιδιωτική ομάδα, η οποία διέθετε το χαμηλότερο budgetσε σχέση με τις υπόλοιπες κατασκευάστριες εταιρείες. Παρά την κατάκτηση του πέμπτου του τίτλου, ο Ogierέδωσε τελεσίγραφο στον MalcolmWilsonστο τέλος του 2017, αφού απαίτησε την εμπλοκή της Fordγια το 2018, με σκοπό να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα, καθώς σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο της συνταξιοδότησής του από το WRC. Κι όμως, οι ιθύνοντες της FordPerformanceπείστηκαν από τα λεγόμενα, τόσο του Ogier, όσο και του Wilson, και αποφάσισαν να στηρίξουν οικονομικά την M-Sportώστε το FiestaWRCνα εξελιχθεί περαιτέρω. Όλα φαίνονταν να κυλάνε ομαλά στην αγγλική ομάδα στην αρχή της σεζόν, αφού ο Πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και σημείωσε ανταγωνιστικούς χρόνους στις ειδικές με το FiestaWRC, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια της σεζόν. Εντούτοις, τα σύννεφα δεν άργησαν να έρθουν. Παρά τα λάθη και τις εγκαταλείψεις του Ogier, είναι προφανές ότι η εξέλιξη του FiestaWRCέμεινε πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τους μη ανταγωνιστικούς χρόνους και τις πρόσφατες δηλώσεις του σε γαλλικό περιοδικό, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η FordPerformanceσταμάτησε να ασχολείται τόσο θερμά με την περαιτέρω εξέλιξη του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, το μόνο που έγινε γνωστό από πλευράς εξέλιξης είναι η αλλαγή του αεροδυναμικού πακέτου μόνο στο αυτοκίνητο του Ogier, με το οποίο μάλιστα δυσκολεύτηκε να βρει την κατάλληλη πρόσφυση σε αρκετούς αγώνες και ήταν σχεδόν αδύνατον να παλέψει για τη νίκη.
Με τι, όμως, δελεάστηκε ο Γάλλος και έγνεψε καταφατικά στην πρόταση της Citroen; Πρώτα απ’ όλα, η γαλλική ομάδα διαθέτει την οικονομική στήριξη του εργοστασίου, που κοινώς μεταφράζεται σε υψηλότερο budget για την εξέλιξη του C3 WRCκαι πιθανότατα για το συμβόλαιο του Ogier. Σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητο να θυμίσουμε πως ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξεκίνησε την καριέρα του από την Citroen και έφυγε κακήν κακώς από αυτή, αφού,  υπό τη διεύθυνση του YvesMatton, δεχόταν teamorders, με σκοπό να ευνοείται ο συμπατριώτης του ο SebastienLoeb. Ωστόσο, η Citroenέπρεπε να αντικαταστήσει πρόσφατα τον αγωνιστικό της διευθυντή,  το οποίο σημαίνει νέα αρχή για την ομάδα και επομένως ήταν πιο εύκολο να δεχτεί την προσφορά αυτή ο Γάλλος, αφού παλιότερα υπήρχαν τεταμένες σχέσεις μεταξύ του ίδιου και της τότε διεύθυνσης της Citroen. Μάλιστα, ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Loebήταν ο πρώτος που υποστήριξε δημόσια ότι ο Ogierέπρεπε να ξαναγυρίσει στην Citroen, με σκοπό να υπάρχει ένας Γάλλος οδηγός που θα φέρνει νίκες στη γαλλική ομάδα και να αποκτήσει ξανά το κύροςπου κάποτε διέθετε. Εστιάζοντας στη φετινή χρονιά και το χώρο των ειδικών, το C3 WRCείναι σαφώς πιο εξελιγμένο από το FiestaWRC, καθώς έχει ξεπεράσει πια τα προβλήματα αναξιοπιστίας που το χαρακτήριζαν πέρυσι και σημειώνει ανταγωνιστικούς χρόνους, όχι μόνο στην άσφαλτο, αλλά και στο χώμα. Τέλος, ο Γάλλος έχει θέσει ήδη τους στόχους του για το 2019, οι οποίοι αφορούν κυρίως, όχι μόνο την κατάκτηση του έκτου τίτλου στην καριέρα του, αλλά και την κατάκτηση 3 τίτλων με 3 διαφορετικές ομάδες, το οποίο το έχει καταφέρει μόνο ο JuhaKankkunenκαι κρατάει αυτό το ρεκόρ μέχρι και σήμερα. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι με την κατοχή του ρεκόρ αυτού ή όχι, το όνομά τουέχει ήδη γραφτεί στις χρυσές σελίδες του WRC!

Post a Comment

Previous Post Next Post