Blog: Δεν υπάρχει χώρος για δύο Seb στην Citroen!

Sebastien Loeb και Sebastien Ogier είναι αντίπαλοι για χρόνια στο WRC, όχι μόνο μέσα στις ειδικές, αλλά και στα Πρωταθλήματα.
Η ανακοίνωση ότι η χορηγία της Abu Dhabi Racing αποσύρεται από τα αυτοκίνητα της Citroen ήταν αναμενόμενη στο χώρο του WRC. Όμως, άφησε κάποια ανοικτά μέτωπα μέσα στο στρατόπεδο της γαλλικής ομάδας. Η αποχώρηση της κύριας χορηγού της Citroen από αυτήν σημαίνει πολύ απλά ότι η γαλλική ομάδα θα έχει μειωμένο budget την επόμενη χρονιά. Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς γίνεται μία εργοστασιακή ομάδα να μην διαθέτει αρκετά χρήματα για τρίτο αυτοκίνητο και να είναι αναγκασμένη να αρκεστεί στη συμμετοχή δύο αυτοκινήτων. Οι απαντήσεις πολλές…
Πρώτα απ’όλα, το γεγονός ότι ο Sebastien Ogier έγνεψε καταφατικά στην πρόταση της ομάδας των Βερσαλλιών, η οποία επιθυμούσε να τον εντάξει πάλι στο δυναμικό της, σημαίνει ότι οι ιθύνοντες της Citroen πρέπει να του έταξαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ώστε να τον οδηγήσουν στο σημείο να πει το οριστικό στην M-Sport και τον Malcolm Wilson. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Citroen δεσμεύτηκε με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για την κάλυψη του συμβολαίου του Ogier, με αποτέλεσμα να έχει λιγότερα χρήματα σε σχέση με πριν. Επίσης, μία ενδεχόμενη συμμετοχή του Sebastien Loeb με τα χρώματα της Citroen το 2019 δεν θα γινόταν αφιλοκερδώς, οπότε προτίμησε να διαθέσει ορισμένα χρήματα για την εξέλιξη του C3 WRC. Σε αυτό το σημείο είναι αναγκαίο να τονιστεί πως ο Loeb θεωρείται ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς του WRC.
Από την άλλη πλευρά, η νίκη του εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή φέτος στον αγώνα της Ισπανίας, του ξύπνησε παλιές καλές αναμνήσεις και τον έκανε να θέλει να επιστρέψει στην Citroen το 2019 για ορισμένους αγώνες. Την ίδια επιθυμία με εκείνον, είχε και ο Pierre Budar μέχρι πριν από ένα μήνα και έμοιαζε τότε πολύ πιθανό το σενάριο οι δύο Seb να είναι πάλι teammates, όπως το 2011. Ωστόσο, τα παράπονα που εξέφρασε ο Ogier πρόσφατα στον Budar σχετικά με τη συμμετοχή των guests οδηγών, οδήγησαν τον τελευταίο να εγκαταλείψει την επιθυμία αυτή και να ανακοινώσει πως η γαλλική ομάδα θα πάρει μέρος με δύο αυτοκίνητα αντί για τρία. Αν τελικά η Citroen επέλεγε να κατεβάσει τρίτο αυτοκίνητο την επόμενη χρονιά και να κάτσουν πίσω από το τιμόνι του C3 WRC οι Mads Ostberg ή Craig Breen, τότε θα ερχόντουσαν σε ρήξη Citroen και Loeb, αφού θα γινόταν σαφές στον Loeb ότι δεν υπάρχει θέση για εκείνον στην ομάδα που τόσα χρόνια εκείνος πάλευε γι’αυτή και της χάρισε 17 τίτλους.
Θα μπορούσε, λοιπόν, κανείς να πει πως οι εποχές άλλαξαν και αυτός που φαίνεται ότι κάνει κουμάντο πλέον στην Citroen δεν είναι ο Sebastien Loeb, αλλά ο Sebastien Ogier.

Post a Comment

Previous Post Next Post