Rally Πορτογαλίας - 2η Μέρα - 1ο Loop: Διατηρείται η Toyota στην κορυφή, παιχνίδια στρατηγικής της Hyundai



Μετά το τέλος του πρώτου loop της δεύτερης ημέρας, η Toyota συνεχίζει να κρατάει τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης, ενώ η Hyundai οδηγήθηκε σε στρατηγικά παιχνίδια για να ευνοηθεί ο Thierry Neuville.
Ο Ott Tanak διατηρεί την πρωτοπορία του αγώνα παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της όγδοοης ειδικής, αφού το Yaris WRC δεν είχε καθόλου φρένα και έτσι έχασε 9 δευτερόλεπτα.
O Jari-Matti Latvala κυνηγάει τον Tanak για την πρώτη θέση με τη μεταξύ τους διαφορά να βρίσκεται στα 5,1 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε δύο φορές τον καλύτερο χρόνο στις SS9 και SS10 και ακολούθησε διαφορετικά ελαστικά από τους teammates του επιλέγοντας τη σκληρή γόμα.
Ο Kris Meeke βρίσκεται στην τρίτη θέση και απειλείται από τον Thierry Neuville, ο οποίος απέχει από εκείνον 5,3 δευτερόλεπτα. Ο τελευταίος, ωστόσο, δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό στις τρεις ειδικής, διότι είχε πάρει δύο ρεζέρβες μαζί του.
Ο Sebastien Ogier τελικά έχασε τη μάχη της τέταρτης θέσης από τον Neuville και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, παρόλο που μέχρι την SS9 βρισκόταν μπροστά από τον αντίπαλό του.
O Esapekka Lappi βρίσκεται πίσω από τον teammate του και δεν τον απειλεί, αφού η διαφορά τους είναι περίπου στο 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα.
O Teemu Suninen έπεσε κατά μία θέση και τώρα βρίσκεται έβδομος, ενώ κατά τη διάρκεια της SS10 το Fiesta WRC δεν είχε αρκετή ιπποδύναμη και επομένως έχασε χρόνο.
Τη δεκάδα κλείνουν οι Gus Greensmith, ο οποίος βγήκε εκτός δρόμου προς το τέλος της SS10, Elfyn Evans και Kalle Rovanpera.
H Hyundai Motorsport έπαιξε παιχνίδια στρατηγικής στο πρωινό loop, αφού οι Dani Sordo και Sebastien Loeb αργούσαν να ξεκινήσουν στις ειδικές, ενώ ήταν αυτοί που έπρεπε να ανοίξουν το δρόμο σήμερα. Ο Sordo εκκίνησε ανάμεσα στους Neuville και Ogier και στις τρεις ειδικές, ενώ στη μεγαλύτερη ειδική της ημέρας ο Loeb έπραξε το ίδιο, με σκοπό ο Βέλγος να κερδίσει χρόνο από τον Οgier και να έχει πιο καθαρές γραμμές στα περάσματά του.

Δείτε τους χρόνους των ειδικών:



Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS10:

Post a Comment

Previous Post Next Post