Άλλαξε την τελευταία στιγμή τη στρατηγική του ο Tanak στην Πορτογαλία



O Ott Tanak άλλαξε την τακτική του στον αγώνα της Πορτογαλίας λίγο πριν αρχίσει την Powerstage, με σκοπό να μην περάσει τον Sebastien Ogier στη βαθμολόγια στο πρωτάθλημα οδηγών.
Ο teammate του Εσθονού, Kris Meeke, έκανε ένα λάθος στην αρχή της Powerstage, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει λόγω σπασμένης ανάρτησης και να χάσει τη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Αυτό το λάθος έφερνε αυτόματα τον Sebastien Ogier στην τρίτη θέση, οπότε θα είχαν ισοβαθμία στο πρωτάθλημα των οδηγών.
Παρόλο που ο Tanak ήταν ταχύτερος του Ogier στα splits της Powerstage, άρχισε να επιβραδύνει ελάχιστα, ώστε να μην σκοράρει πολλούς βαθμούς στην PS και να μην αναγκαστεί να καθαρίζει το δρόμο στον ερχόμενο αγώνα της Σαρδηνίας.
"Σίγουρα αυτή ήταν η δυσκολότερη νίκη που πήρα.
"Υπήρχαν πολλά δύσκολα τριήμερα, αλλά το να νικήσω αυτό τον αγώνα με τον τρόπο που το κάναμε ήταν δύσκολο", δήλωσε ο Tanak.
"Στην αρχή, σκεφτόμασταν λίγο την στρατηγική και είχαμε υπόψιν μας ότι ο κάθε βαθμός θα ήταν σημαντικός στο τέλος της χρονιάς.
""Επρόκειτο να τερματίσουμε με τρεις βαθμούς διαφορά μπροστά από τον Seb χωρίς τους βαθμούς της Powerstage και σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να είμαι ταχύτερος από εκείνον.
"Το σχέδιο ήταν να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε.
"Ο Kris έκανε ένα λάθος και αυτό άλλαξε τα πάντα.
"Ο Seb ήταν στο βάθρο και επρόκειτο να ισοφαρίσουμε στη βαθμολογία.
"Γνώριζα πως χρειαζόταν να ήμουν λίγο αργός για να αποφύγω να ανοίγω το δρόμο στη Σαρδηνία".


Post a Comment

Previous Post Next Post