Εγκρίθηκε η υβριδική γενιά αυτοκινήτων WRC για το 2022 από την FIA



Η FIA ανακοίνωσε σήμερα πως πήρε το πράσινο φως η νέα γενιά αυτοκινήτων WRC που θα συμπεριλαμβάνει υβριδικούς κινητήρες, η οποία θα έρθει το 2022 και το ομολογκάρισμα θα διαρκεί πέντε χρόνια.
Οι κατασκευάστριες εταιρείες επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν αμάξωμα παραγωγής ή μια πρωτότυπη σωληνοειδής δομή σύμφωνα με τους τρέχοντες κανονισμούς μεγέθους του WRC, ενώ η FIA θα ορίσει τη μεταφορά εξαρτημάτων από τα αυτοκίνητα παραγωγής για βασικά οπτικά εξαρτήματα. Θα υπάρξει, επίσης, η επιλογή να αλλάξει η κλίμακα μεγέθους μέσα σε προκαθορισμένα όρια, ώστε να επιτρέπονται στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των διαστάσεων.
Τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν ένα συμπληρωματικό υβριδικό σύστημα, το οποίο θα αποτελείται από κοινά εξαρτήματα και λογισμικό για τα πρώτα τρία χρόνια με τη δυνατότητα να υπάρξει περισσότερη ελευθερία το 2024. Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στα αυτοκίνητα να κινούνται με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια και να παρέχουν περισσότερη ηλεκτρική ισχύ στις ειδικές διαδρομές.
Η διάθεση των ελαστικών που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος με τα τετρακίνητα αυτοκίνητα θα ανακοινωθεί την περίοδο 2021-2024, συμβάλλοντας στη μείωση των τιμών με την πρόληψη της κλιμάκωσης της ανάπτυξης των ελαστικών.

Post a Comment

Previous Post Next Post