Κατηγορείται η Toyota για παρανομίες στην αεροδυναμική του Yaris WRC



H Toyota βρίσκεται στο στόχαστρο της FIA για το ομολογκάρισμα του Yaris WRC, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να καλεί τις ομάδες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Rally Φινλανδίας, έγιναν δύο συσκέψεις, κατά τις οποίες συζητήθηκε έντονα το κατά πόσο βρίσκεται μέσα στα επιτρεπτά όρια η αεροτομή του Yaris WRC, καθώς είναι μεγαλύτερη σε ύψος και μήκος από τις αεροτομές των άλλων αυτοκινήτων. Η καταγγελία αυτή έγινε από την ομάδα της Citroen, σύμφωνα με πληροφορίες του autohebdo.fr.
Η FIA έδωσε περιθώριο σε όλες τις ομάδες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς και θα επανεξεταστεί το ζήτημα αυτό μέχρι τον αγώνα της Τουρκίας, δηλαδή σε ένα μήνα περίπου.
To Toyota Yaris WRC ομολογκαρίστηκε και πήρε την τελική έγκριση της FIA στα τέλη του 2017, χωρίς η ιαπωνική ομάδα να έχει παρέμβει στην πίσω αεροδυναμική όλα αυτά τα χρόνια.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Toyota είχε κατηγορηθεί το 1995 για παρανομίες στο εκάστοτε αυτοκίνητό της, στο Toyota Celica GT-Four ST205, και αποδείχθηκε πως όντως παρανόμησε παρακάμπτοντας την πλάκα περιορισμού του στροβιλοσυμπιεστή, με αποτέλεσμα να εισέρχεται περισσότερος αέρας στο στροβιλοκινητήρα (turbo). Έτσι, η FIA απέκλεισε την Toyota από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για το υπόλοιπο του 1995 και 1996.

2 Comments

  1. ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ , ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ....ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΕΡΟΤΟΜΗ , ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ο.κ Η FIA

    ReplyDelete
  2. ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ , ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ....ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΑΕΡΟΤΟΜΗ , ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ο.κ Η FIA

    ReplyDelete

Post a Comment

Previous Post Next Post