Επικρατέστερη η παραμονή του Meeke αντί του Latvala στην Toyota για το 2020, σύμφωνα με τον Makinen



Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Tommi Makinen, κάνει μια ανασκόπηση των σκέψεων του για το line-up της ιαπωνικής ομάδας για την επόμενη σεζόν, θεωρώντας πως ο Kris Meeke είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος για να κρατήσει την θέση του στην ομάδα έναντι του Jari-Matti Latvala.
Ο Ott Tanak βρίσκεται πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ιαπωνική ομάδα, ενώ πιστεύεται πως ο Kalle Rovanpera θα κάνει του χρόνου το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία με το Yaris WRC. Επομένως, μένει κενή η θέση για το τρίτο αυτοκίνητο της Toyota, με τον Meeke να είναι το επικρατέστερο όνομα έναντι του Latvala για την θέση αυτή.
"Αν κοιτάξουμε τώρα, ο Kris έχει κάνει πολλούς αγώνες τελευταία, κάνοντας καλές εμφανίσεις και φέρνοντας βαθμούς εκτός από τη Φινλανδία", δήλωσε ο Makinen.
"Υπήρξε κάποια πίεση και πριν από αυτό ήταν να μάθει το αυτοκίνητο.
"Είχε πολλή πίεση, αλλά τώρα είναι ήρεμος και δεν έχει κάνει λάθη.
"Είναι δύσκολες οι συνθήκες, αλλά χωρίς λάθη σε Γερμανία ή Τουρκία.
"Μπορεί να το καταφέρει αυτό με καλή ταχύτητα όταν είναι χαλαρός.
"Ο Kris έχει πολύ καλή ταχύτητα και φέρνει καλούς βαθμούς στην ομάδα όταν αποδέχεται να οδηγήσει με το δικό του ρυθμό και να κάνει τα δικά του.
"Θα έλεγα ότι έχει παρόμοια συμπεριφορά με τον Dani Sordo: δεν κοιτάει για τίποτα άλλο, συνεχίζει να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να έχει πίεση".
Μάλιστα, ο Makinen απάντησε όταν ρωτήθηκε αν ο Meeke θα μπορούσε να έχει ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Toyota όπως συμβαίνει με τον Sordo και την Hyundai: "Σίγουρα.
"Μπορεί ακόμα να κάνει καλές εμφανίσεις και να είναι καλός teammate, ενώ είναι αρκετά γρήγορος για να φέρεις πολλούς βαθμούς.
"Αλλά δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.
"Θα το κοιτάξουμε.
"Θα κάνουμε στρατηγική.
"Σκεφτόμαστε, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.
"Από τη Γερμανία και μετά, βλέπω τον Kris δυνατότερο από τον Latvala".
Ωστόσο, ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής διέψευσε τις φήμες που επικρατούσαν στο service park του Rally Μεγάλης Βρετανίας περί ανανέωσης του συμβολαίου του Latvala με την Toyota για το 2020: "Ελπίζω να μπορούμε να βρούμε κάτι άλλο για τον Jari-Matti.
"Αν ανοίξουμε το οπτικό μας πεδίο, θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι άλλο για εκείνον μάλλον.
"Σε όλα μας τα projects, διαθέτουμε πολλούς τομείς, ίσως θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι.
"Μάλλον δοκιμές, αλλά έχουμε ήδη τον Juho που δοκιμάζει και είναι καλός.
"Πρέπει να κοιτάξουμε τη γενικότερη εικόνα.
"Ξέρω ότι είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο".
Τέλος, ο ίδιος θέλει σύντομα να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη χρονιά και να κλείσει το θέμα με το line-up της ιαπωνικής ομάδας: "Θέλουμε να τελειώσουμε τώρα και νομίζω ότι θα τελειώσουμε το συντομότερο.
"Ίσως θα μπορούσαμε να το κάνουμε την άλλη εβδομάδα ή πριν την Ισπανία.
"Αυτό θα ήταν καλό".

Post a Comment

Previous Post Next Post