Rallye Μόντε Κάρλο - 3η Μέρα: Ανέβηκε στην πρώτη θέση ο Evans, εξαπέλυσε επίθεση ο Neuville



Μετά το τέλος της τρίτης ημέρας, ο Elfyn Evans έκλεψε την πρωτοπορία του αγώνα από τον Sebastien Ogier, με τον Thierry Neuville να συμπληρώνει την τριάδα.
Ο Elfyn Evans βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης και έριξε τον Sebastien Ogier κατά μία θέση μετά το τέλος της SS10. Μάλιστα, ο Evans παρολίγον να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, αφού πλαγιολίσθησε σε μια δεξιά στροφή.
Μετά το τέλος της 11ης ειδικής, οι δύο οδηγοί της Toyota μοιράζονταν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, αλλά ο Evans κατάφερε να επικρατήσει και να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Ogier, ο οποίος ήταν αρκετά προσεκτικός στην SS12 και έχασε αρκετό χρόνο.
Ο Thierry Neuville συμπληρώνει την τριάδα και κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε τρεις ειδικές, με αποτέλεσμα να μειώσει αρκετά τη διαφορά του από τις δύο πρώτες θέσεις.
Τέταρτος είναι ο Sebastien Loeb, ο οποίος απειλείται από τον Esapekka Lappi, αφού έχανε συνεχώς χρόνο σε σχέση με το Φινλανδό οδηγό και η διαφορά τους βρίσκεται στα 14,1 δευτερόλεπτα. Ο Γάλλος οδηγός είχε τετ-α-κέ 180 μοιρών στην τελευταία ειδική της ημέρας και έπρεπε να κάνει αναστροφή για να μπει πάλι στη σωστή πορεία.
Στην έκτη θέση παραμένει ο Kalle Rovanpera, ο οποίος έπαιξε εκ του ασφαλούς προκειμένου να εξοικειωθεί περισσότερα με τα ελαστικά και τον πάγο.
Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Takamoto Katsuta, Eric Camilli, Mads Ostberg και Nicolas Ciamin.
Ο Katsuta έχασε πάνω από τρία λεπτά στην SS9, καθώς είχε τετ-α-κέ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει σε ένα ανάχωμα από χιόνι.
Εκτός δεκάδας είναι ο Teemu Suninen, του οποίου το αυτοκίνητο γλίστρησε στην SS11 λόγω της παρουσίας μαύρου πάγου στο δρόμο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρώς ένα ανάχωμα από χιόνι.
Τέλος, ο Gus Greensmith εκκίνησε κανονικά σήμερα με τους κανονισμούς του Rally2 και βρίσκεται κάτω από την πρώτη δεκάδα, ενώ έπαθε κλατάρισμα στο μπροστινό αριστερό ελαστικό κατά το τέλος της SS12.

Δείτε παρακάτω τους χρόνους των ειδικών:



Δείτε τη γενική κατάταξη μετά το τέλος της SS12:


Post a Comment

Previous Post Next Post