Η επόμενη φάση των δοκιμών της Pirelli Motorsport για τα ελαστικά του 2021



O manager της δραστηριότητας των rally της Pirelli, Terenzio Testoni, αποκάλυψε τα επόμενα σχέδια της ιταλικής εταιρείας όσον αφορά τις δοκιμές των καινούριων ελαστικών, τα οποία πρόκειται να παρουσιαστούν το 2021.
Ο Andreas Mikkelsen βρέθηκε πριν από ένα μήνα περίπου στη Σαρδηνία και δοκίμασε τα καινούρια ελαστικά της Pirelli στο χώμα και στην άσφαλτο οδηγώντας το Citroen C3 WRC, ενώ αναμένεται να βρεθεί πάλι στο νησί της Ιταλίας για διήμερες δοκιμές.
"Θα επιστρέψουμε στη Σαρδηνία για δύο λόγους", δήλωσε ο Testoni.
"Ο πρώτος είναι επειδή θα έχουμε ακόμη πολύ θερμές συνθήκες εκεί και μπορούμε να βρούμε τα όρια και τη σταθερότητα των ελαστικών και ο άλλος λόγος είναι να κάνουμε back-up στις πληροφορίες που έχουμε από τις πρώτες δοκιμές.
"Πρέπει να καταλαβαίνουμε συνεχώς πώς μπορούμε να βελτιωθούμε από τις πρώτες δοκιμές.
"Το πλάνο θα είναι το ίδιο όπως και στις πρώτες δοκιμές" μία ημέρα στο χώμα και μία ημέρα στην άσφαλτο.
"Βασικά από εδώ θέλουμε να κάνουμε δοκιμές κάθε μήνα.
"Η προτεραιότητα μετά τη Σαρδηνία θα είναι να πάμε κάπου αλλού με ψυχρότερες συνθήκες και λιγότερη πρόσφυση - η Ουαλία θα ήταν μια πιθανότητα, είναι κρύα και βρέχει πολύ εκεί!
"Και η Φινλανδία θα μπορούσε να είναι μια επιλογή.
"Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει με τον κορωναϊό και πού μας επιτρέπεται να πάμε, θα μπορούσε να είναι περίπλοκο.
"Αλλά επίσης πρέπει να έχουμε απαντήσεις όταν οι ομάδες μας ρωτάνε πώς θα είναι το προϊόν σε ζεστές και ψυχρές συνθήκες.
"Αναμένουμε να είναι τα πάντα εντάξει για το Μόντε Κάρλο, έχουμε μια μικρή πιθανότητα για δοκιμές στο Μόντε Κάρλο, αλλά σε γενικές γραμμές στην άσφαλτο έχουμε πολλή γνώση και ήδη κάποιους οδηγούς-πελάτες μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα ελαστικά.
"Θα έχουμε νέο ελαστικό για το Μόντε Κάρλο με κάποιες αλλαγές, με σκοπό να αποφευχθούν τα κλαταρίσματα.
"Θέλουμε το ελαστικό να είναι γρήγορο στο WRC την επόμενη χρονιά, αλλά επίσης έχουμε ως προτεραιότητα την αντοχή -αυτός είναι ο λόγος που προσθέσαμε περισσότερη αντοχή και συνοχή στην πλαϊνή πλευρά.
"Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα είναι να κατανοήσουμε καλύτερα το πώς το αυτοκίνητο λειτουργεί στο χώμα -έχουμε αρκετή εμπειρία από τα ελαστικά στην άσφαλτο στο Ιταλικό πρωτάθλημα.
"Έχουμε κάνει κάποιες δοκιμές αντοχής με τα ελαστικά στη Σουηδία και στη Φινλανδία με τον Taka και ήταν καλές.
"Γνωρίζουμε πώς είναι τα πράγματα στον πάγο, αλλά αν έχουμε χώμα όπως είχαμε φέτος στη Σουηδία, τότε δε γνωρίζουμε πολλά γι'αυτό".

Post a Comment

Previous Post Next Post