Στόχος του Latvala η επιστροφή του στο WRC για τουλάχιστον δύο full σεζόν



O Jari-Matti Latvala έχει ως στόχο να επιστρέψει με πλήρες πρόγραμμα το 2022 για μία ή δύο σεζόν δίνοντας όλη του την προσοχή στους αγώνες του WRC και βάζοντας στο περιθώριο τη συμμετοχή του σε αγώνες με ιστορικά αυτοκίνητα.
Ο Φιλανδός οδηγός θέλει να αφοσιωθεί 110% στους αγώνες του WRC των επόμενων ετών, καθώς πιστεύει πως τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή του σε αγώνες με ιστορικά αυτοκίνητα απορροφούσε σε μεγάλο βαθμό την προσοχή του από το WRC.
Τέλος, ο ίδιος είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ομάδα του WRC, κυρίως στην Toyota, όσον αφορά την εξέλιξη των καινούριων αυτοκινήτων, καθώς είναι ένας από τους οδηγούς με τα περισσότερα χρόνια στο WRC και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς έχουν περάσει από τα χέρια του πολλά αυτοκίνητα από διαφορετικούς τεχνικούς κανονισμούς.
"Αν έχω την ευκαιρία να επιστρέψω, γνωρίζω πως πρέπει να είμαι 110% για το rallying", δήλωσε ο Latvala.
"Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και να σκέφτομαι για άλλα πράγματα, μόνο το rallying.
"Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω χτίσει πράγματα βάζοντας κάποια άλλα στο περιθώριο, επειδή πάντα προετοιμαζόμουν για την ώρα που δεν θα μπορώ να οδηγώ πλέον σε επαγγελματικό επίπεδο και για να έχω κάτι άλλο ώστε ουσιαστικά να μην μείνω με άδεια χέρια.
"Δεν είσαι σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις.
"Επομένως, έπρεπε να δημιουργήσω αυτή την επιχείρηση με το ιστορικό rallying.
"Φυσικά γνωρίζω τώρα εκ των υστέρων κοιτάζοντας την καριέρα μου ότι επίσης αυτό μου απορροφούσε λίγη από την ενέργειά μου και ίσως λίγη από την αφοσίωσή μου και γνωρίζω πως αν επιστρέψω, τότε πρέπει να είμαι 110%, δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το rallying.
"Αλλά γνωρίζω πως αν το κάνεις αυτό, η ενέργεια θα είναι μόνο για μια ή δύο σεζόν, θα είναι πολύ δύσκολο σε αυτό το σημείο.
"Οπότε ίσως το 2022 και το 2023.
"Οδηγούσα για τρεις διαφορετικές ομάδες.
"Έχω την εμπειρία από τα αυτοκίνητα του WRC από τρεις εποχές.
"Με αυτή την εμπειρία, μπορώ να κάνω τη δουλειά της εξέλιξης ενός αυτοκινήτου κάνοντας σύγκριση με τις χρονιές που έκανα στο παρελθόν.
"Κοιτάζω περισσότερο για τη χρονιά 2022, επειδή όταν θα έρθουν τα νέα αυτοκίνητα, οι νέοι κανονισμοί, η εμπειρία που πρέπει να προσπαθήσεις και να το εξελίξεις, η τεχνολογία για το 2022, αυτό είναι που πιστεύω πως θα μπορούσα να προσφέρω".

Post a Comment

Previous Post Next Post