Καλύτερο στην άσφαλτο το αυτοκίνητο της Citroen από της Hyundai, σύμφωνα με τον Mikkelsen



O Andreas Mikkelsen υποστηρίζει πως το Citroen C3 WRC έχει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά από το Hyundai i20 Coupe WRC στην άσφαλτο ύστερα από τις δοκιμές της Pirelli με το αυτοκίνητο της γαλλικής εταιρείας. 
Ο Νορβηγός οδηγός πραγματοποίησε πρόσφατα δοκιμές δύο ημερών στην Ιταλία, όπου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα καινούρια ελαστικά της Pirelli για το 2021 και πραγματοποίησε περάσματα τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο.
Ο ίδιος έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τις δοκιμές του στην άσφαλτο με το C3 WRC, αφού, όπως υποστήριξε, βρήκε πάλι τα πατήματά του στην επιφάνεια αυτή, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με το αυτοκίνητο της Hyundai και για το λόγο αυτό η κορεάτικη ομάδα τον έθεσε πολλές φορές εκτός του line-up της όταν επρόκειτο για αγώνες στην άσφαλτο.
"Τα τελευταία χρόνια δυσκολευόμουν στην άσφαλτο με την Hyundai και στο να βρίσκω πρόσφυση με το αυτοκίνητο, οπότε τώρα στο Citroen, όπου απέδωσα πραγματικά καλά στη Γερμανία το 2017, κατάφερα να πάρω πίσω την ίδια αίσθηση, η οποία έλειπε για πολλά πολλά χρόνια, οπότε ήταν πραγματικά καλό", δήλωσε ο Mikkelsen.
"Δυσκολεύτηκα λίγο με την υποστροφή τώρα με το C3 σε σχέση με το 2017, αλλά ακόμα ήταν ευκολότερο να το οδηγήσω σε σχέση με το Hyundai, ταίριαζε σε μένα και με το δικό μου στυλ οδήγησης.
"Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρο πως το 2017 προπορευόμουν στο Rally Γερμανίας, τερματίσαμε δεύτεροι με την Citroen και τρεις με τέσσερις μήνες αργότερα αγωνιζόμουν στην άσφαλτο πάλι στην Ισπανία και ήμουν τελευταίος.
"Αυτό απέδειξε ότι ίσως το Hyundai δεν είναι φτιαγμένο για μένα και στο στυλ οδήγησής μου, απλά δεν απέδωσε σε μένα.
"Πραγματικά δεν αντικατοπτρίζει το είδος του οδηγού που ήμουν στην Hyundai".
Τέλος, ο ίδιος απορρίπτει την ιδέα να αγωνιστεί ιδιωτικά στο WRC και απαντάει στις σκληρές κριτικές που έχει δεχτεί κατά καιρούς όταν βρισκόταν στο δυναμικό της Hyundai: "Θα πρέπει να είναι κάτι σε συνεργασία με έναν κατασκευαστή, ο οποίος λέει 'Εντάξει, αν φέρεις καλά αποτελέσματα, έχουμε τελικά μια θέση για σένα στο μέλλον'.
"Είναι πολύ ακριβά τώρα να οδηγήσεις τέτοια αυτοκίνητα και το να ξοδέψεις χρήματα ξαφνικά είναι γελοίο για αυτό το επίπεδο, οπότε πρέπει να υπάρχει ένας στόχος.
"Επομένως, αυτό είμαι πρόθυμος να πράξω, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο.
"Νομίζω πως όλες οι θέσεις είναι πιασμένες και για τον επόμενο χρόνο.
"Δεν βλέπω να υπάρχει κάποια κενή θέση στην Toyota με τον Ogier να κάνει άλλη μια χρονιά, η Hyundai είναι γεμάτη και δυσκολευόμουν εκεί πριν και υπάρχει τώρα η Ford, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να φέρεις χρήματα για να οδηγήσεις εκεί, οπότε δεν υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές.
"Πραγματικά ελπίζω τώρα ότι με τους νέους κανονισμούς το 2022 θα έρθουν κάποιοι νέοι κατασκευαστές για να δημιουργήσουν κάποιες ελεύθερες θέσεις.
"Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να παρατήσω.
"Πιστεύω πως οι επικεφαλής των ομάδων γνωρίζουν για τι είμαι ικανός όταν μπαίνω σε ένα αυτοκίνητο και νιώθω άνετος, το έχω αποδείξει πολλές φορές.
"Το 2016 ήμουν ο μοναδικός που μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Ogier εκκινώντας νωρίτερα στο δρόμο, οπότε δεν είναι κάτι που έχω ξεχάσει στο πώς να οδηγείς ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο". 

Post a Comment

Previous Post Next Post