Σκληρή κριτική του Tanak στη FIA για το θέμα του κορωναϊού



O Ott Tanak παροτρύνει την FIA και το WRC Promoter να επιβάλλουν κανονισμούς για την ασφάλεια των ανθρώπων έναντι του κορωναϊού, ώστε να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν.
To αναδιαμορφωμένο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC δε μοιάζει καθόλου με το αρχικό, αφού πολλοί αγώνες έχουν ακυρωθεί, ενώ άλλοι έγιναν διήμεροι, όπως αυτοί του Μεξικού και της Γερμανίας.
Μάλιστα, ο κορωναϊός έφερε τα πάνω-κάτω στο calendar, αφού το WRC Promoter και η FIA έψαχναν να βρουν αντικαταστάτες των ακυρωθέντων αγώνων, με το Rally Εσθονίας και το Ypres Rally να φιλοξενούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους αγώνα του WRC. 
Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονισθεί πως το Ypres Rally έχει πάρει το πράσινο φως από την FIA για να φιλοξενήσει αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο.
"Η κατάσταση είναι περίπλοκη και κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουμε να τη διαχειριζόμαστε", δήλωσε ο Tanak.
"Είναι στο χέρι του promoter, της FIA και των διοργανωτών των αγώνων να εστιάσουν σε αυτό το θέμα και να το διαχειριστούν.
"Η προετοιμασία και οι κανονισμοί πρέπει να είναι πραγματικά αυστηροί στο πώς οι ομάδες, οι άνθρωποι και ο καθένας συμπεριφέρεται.
"Αν θέλουμε να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα, το οποίο τρέχει φέτος, μέχρι το τέλος της χρονιάς, τότε πρέπει να υπάρξουν κάποιοι κατάλληλοι κανονισμοί στο πώς οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται και θα δουλεύουν μαζί, ας πούμε στο να αντιμετωπίσουμε τον κορωναϊό.
"Χρειαζόμαστε κάποιους κανόνες.
"Για να είμαι ειλικρινής, θα είναι ενοχλητικό, αλλά το χρειαζόμαστε αν έχουμε ανάγκη αυτό το πρωτάθλημα και αν θέλουμε να αγωνιζόμαστε στο sport.
"Είναι προτιμότερο να έχουμε ένα πρωτάθλημα σαν αυτό παρά να έχουμε όλους τους ανθρώπους άρρωστους".

Post a Comment

Previous Post Next Post